Diari Més

Rècord Covid: Sanitària catalana es reinfecta 20 dies després de passar la covid

La treballadora primer va passar la variant Delta i després la Ómicron

Imatge d'arxiu d'una Unitat de Cures Intensives (UCI) d'un centre hospitalari català.

Les UCI de Tarragona i Reus tenen una dotzena de pacients covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una sanitària catalana ostenta el rècord de reinfecció de la covid. Concretament, la treballadora es va reinfectar 20 dies després d'haver passat la variant Delta amb la Ómicron, segons ha avançat l'ABC. El cas s'ha presentat al Congreso Europeo de Microbiología Clínica y Enfermedades Infecciosas (ECCMID).

Es tracta d'una dona de 31 anys que s'hauria infectat dos cops de covid en tres setmanes. Eprimer positiu el va donar el 20 de desembre de 2021 durant un cribatge al seu lloc de feina. Segons la investigadora Gemma Recio de l'Institut Català de Salut de Tarragona, la dona tenia la pauta completa de Pfizer i havia rebut la vacuan de reforç de Moderna 12 dies abans.Fins ara els estudis parlaven de 30 dies els casos mes ràpids de reinfecció.

La sanitària no va tenir símptomes durant el primer contagi. El 10 de gener de 2022., 20 dies després, va tornar a donar positiu. Aquest cop presentava tos, febre i malestar general.

La seqüenciació va mostrar que la pacient s'havia infectat per dos variants diferents, primer amb la Delta i, després, amb la Ómicron.

«Aquest cas posa de manifest el potencial de la variant Ómicron per evadir la immunitat prèvia adquirida, ja sigui per una infecció natural amb altres variants o per les vacunes», apunta Recio. Però si «sembla protegir parcialment contra la malaltia greu i l'hospitalització en les persones amb Òmicron», afegeix.

tracking