Diari Més

La Rambla Nova comptarà amb 119 parades aquesta Diada de Sant Jordi

Diferents negocis, partits polítics i entitats tornaran a omplir les quatre coques

Imatge d'arxiu d'una paradeta de Sant Jordi a la Rambla Nova de Tarragona abans de la pandèmia, l'any 2019.

La Rambla Nova comptarà amb 119 parades aquesta Diada de Sant JordiGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Rambla Nova comptarà durant la Diada de Sant Jordi amb un total de 119 parades. Després de dos anys atípics a causa de la pandèmia, el pròxim dissabte tornarà a celebrar-se un Sant Jordi normal, on no només participaran professionals de la venda de llibres i de flors, sinó que també tindran el seu espai diferents entitats i partits polítics.

La segona coca acollirà a l'Assemblea Local de la CUP, Esquerra Republicana, VOX Tarragona, Junts per Catalunya i els grups municipals d'En Comú Podem, Partit Popular, PSC i Ciutadans, els quals posaran a disposició de la gent flors i articles de marxandatge. En aquesta mateixa coca també tindran un espai la URV, el Port, la Diputació, Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional de Catalunya. La conselleria de Nova Ciutadania també hi serà present amb dues parades.

La coca u comptarà amb la participació de diverses entitats del territori. Algunes d'elles, de caire esportiu, com les del Gimnàstic de Tarragona o la del Club Natació Tarraco. La colla de castellers Xiquets de Tarragona i l'Associació d'Amics de la Colla Jove també tindran les seves respectives parades. A més, a la coca u hi haurà força presència d'entitats que vetllen pel benestar animal, com per exemple la Societat Protectora d'Animals i Plantes de Tarragona, el Grup Acollides i Adopcions d'Animals o l'Associació Huellas Callejeras Costa Daurada. Al mateix tram, l'Associació Juvenil Atrévete oferirà roses de globoflèxia.

La tercera coca està reservada per als professionals de la venda de llibres i de flors, com les llibreries Adserà o La Capona i les floristeries Romeu o Tot en flors. La quarta coca comptarà amb una gran presència d'entitats relacionades amb la salut i ONG. Afanoc, Mans Unides, Down Tarragona, Oxfam-Intermon o Associació Quilòmetre Zero seran algunes de les entitats amb presència dissabte a la Rambla. També tindrà el seu espai Amnistia Internacional. D'altra banda, arreu de la ciutat hi haurà unes altres 21 parades de Sant Jordi autoritzades pel consistori.

Ruta literària

La companyia Genovesa Narratives Teatrals celebrarà quatre sessions de contacontes a diferents espais de la ciutat al llarg de la setmana. Concretament, l'actor Joan Rioné narrarà una versió inèdita de la tradicional llegenda de Sant Jordi. Aquesta acció ha estat impulsada per la conselleria de Comerç. L'activitat, amb una durada aproximada de mitja hora, se celebrarà a les 18 hores avui a la plaça de Santiago Russinyol, dimecres a la plaça d'Anselm Clavé, dijous al parc de l'Arrabassada i divendres a la plaça de mossèn Cinto Verdaguer.

tracking