Diari Més

La pluja obliga a suspendre les processons del Dimecres Sant a Reus i Tarragona

A Tarragona estava prevista la processó del Dolor i a Reus la del Prendiment i la Penitencial

L'Església de Sant Joan Baptista de Tarragona, des d'on havia de sortir la processó del Dolor.

La pluja obliga a suspendre les processons del Dimecres Sant a Reus i TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja constant d'ahir va provocar que la solemne processó del Dolor, que havia de recórrer els carrers del centre de Tarragona a partir de les 19.30 h, quedés anul·lada. Pel mateix motiu, també es va suspendre la sortida de la solemne processó del Prendiment a Reus a les 20.15 h. La solemne processó del Dolor, organitzada per la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, enguany comptava amb la participació de la Confraria de la Creu de Torredembarra, seguida dels cinc passos corresponents al Rosari del Dolor: L'oració de Jesús a l'Hort, que pertany a l'Associació La Salle, La Flagel·lació, per part de la Congregació de la Puríssima Sang, Ecce-Homo, de la Germandat del Sant Ecce-Homo, El Cirineu, de la Reial Germandat de Jesús Natzarè i Jesús de la Passió i Sant Crist de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió. El Dolor sortia de la plaça Mitja Lluna i havia de recórrer els carrers del Gasòmetre i Soler fins a plaça Corsini, on seguia pels carrers Canyelles, Rambla Nova i Unió fins a tornar a Mitja Lluna.

Paral·lelament, es va suspendre la processó del Prendiment de Reus que estava organitzada per les Confraries dels sants Just i Pastor, Jesús de l'Amargura i Sant Pere Apòstol i tenia la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. Tenia previst un recorregut que sortia des de l'Església de Sant Francesc d'Assís i la Prioral de Sant Pere, passant per la Casa Navàs, on estava previst un cant de saetas des del balcó principal, fins a acabar a la parròquia de Sant Francesc d'Assís.

La Germandat de Sant Josep Obrer, també va haver de suspendre la sortida de la solemne processó Penitencial, que comptava també amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., el cos de portants del Sant Crist de la Creu de l'Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu i la Banda de Cornetes i tambors Verge de Misericòrdia. Tanmateix, com cada cinc anys, els havia d'acompanyar la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari amb el Misteri de la Mare de Déu del Calvari.

Per avui, si el temps ho permet, està prevista a Tarragona, a les 19 h., l'Esmenada dels Misteris del Gremi de Marejants, que sortirà des de Sant Agustí fins a la Rambla Nova. També a la ciutat, a les 23.45 h. la sortida del Via Crucis de la Germandat del Sant Ecce-Homo pel camí antic del Llorito, en la qual el Crist de la Germandat serà portat a espatlles, des de l'avinguda Maria Cristina, per tots els voluntaris que ho vulguin fer durant el recorregut. En acabar es disposarà d'un servei d'autocars per retornar a Tarragona.

Pel que fa al programa de Reus, els ganxets podran veure la solemne processó del Silenci a les 23 h., que acabarà amb una pregària a l'interior de la Parròquia de Sant Joan Baptista.

tracking