Diari Més

Sortida processional de Sant Magí Màrtir, la Salle i el Descendiment

Els Natzarens sortiran avui i demà hi haurà la processó del Dolor amb el Crist de la Passió

La Part Alta torna a viure plenament les tradicions d'aquests dies, després de dos anys sense poder-les celebrar.

Sortida processional de Sant Magí Màrtir, la Salle i el DescendimentGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Seguint la tradició de presència al carrer de les confraries i germandats en els dies previs a la processó del Sant Enterrament, el Divendres Sant, ahir es va fer l'acte conjunt de les confraries de Sant Magí Màrtir, de Barcelona, anomenada també Els Maginets, que cada any surt a la Setmana Santa de Tarragona, l'Associació la Salle i la Congregació del Descendiment de la Creu. Els penitents van sortir de l'ermita del Portal del Carro, on es venera Sant Magí, i van fer un recorregut pels carrers pròxims de la Part Alta.

Els actes havien començat a les set de la tarda, amb una missa en aquest temple. En acabar es va organitzar el viacrucis processional, començant pel Portal del Carro i seguint per altres carrers, sense oblidar el Pla de Seu. El seguici va fer un tomb complet en el seu itinerari, per acabar novament al Portal del Carro i a l'ermita de Sant Magí.

La confraria de Sant Magí Màrtir es va fundar fa més de quatre segles, però no va ser fins 1940 que aquests tarragonins residents a Barcelona van decidir participar a la Setmana Santa amb un pas propi.

L'Associació la Salle, vinculada als antics alumnes del col·legi que du el mateix nom, es va fundar el 1918, i des d'aleshores participa en els actes d'aquestes festivitats.

La Congregació del Descendiment de la Creu, la més jove de les agrupacions que van sortir ahir, es va fundar el 1948. Totes tres comparteixen el viacrucis del Dilluns Sant.

Natzarens

Les activitats de Setmana Santa continuen avui amb la processó dels Natzarens, que sortirà de l'església de Sant Francesc de la Rambla Vella a les 20 h. En aquest seguici hi participa un escamot dels armats de la Sang, i els tres misteris de la congregació: El Cirineu, Jesus Natzarè i Jesus és despullat de les seves vestidures. També hi participarà un grup de penitents amb la creu al coll i el Sant Crist, acompanyats pel cor d'aspirants, la banda infantil de timbals, la banda de cornetes, gaites i timbals de la Germandat i una formació musical de ministrers. La Germandat de Jesús Natzarè es va fundar l'any 1903, i sumant-se des d'aleshores a les altres agrupacions de Setmana Santa.

Dimecres Sant hi haurà la processó del Dolor, que sortirà a les 19.30 h. de l'església de Sant Joan, a la plaça Prim, organitzada per la Germandat de Jesús de la Passió. Hi participen els Armats de la Confraria de la Creu de Torredembarra, seguits dels cinc passos corresponents al Rosari del Dolor: L'oració de Jesús a l'Hort, La Flagel·lació, Ecce-Homo, El Cirineu, Jesús de la Passió i Sant Crist. Aquesta processó discorre sempre pels carrers del centre de la ciutat.

tracking