Diari Més

La història sagrada, a ritme de ball

La Companyia Alboreá presenta aquest dijous el seu espectacle 'Micael de Nebadon, Vida y Pasión'

La història sagrada, a ritme de ballJordi de Meritx

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous, 14 d'abril, la Companyia de dansa Alboreá estrenarà al Teatre Tarragona l'espectacle Micael de Nebadon, Vida y Pasión. Es tracta d'una obra que es basa en la vida, mort i resurrecció de Jesús de Natzaret. El títol, explica la coreògrafa i directora de la companyia, Meritxell Puvill, «fa referència a la denominació amb què és anomenat Jesús de Natzaret per les persones que sostenen que, en realitat, va ser un ésser més evolucionat que es va encarnar en la vida terrenal». L'espectacle incorpora més de vint ballarins a l'escenari, d'edats compreses entre els 12 i els 46 anys. Els personatges protagonistes –Micael de Nebadon i Maria Magdalena– són interpretats per Iván Góngora, un ballarí d'aclamada trajectòria, que entre altres treballs ha fet de substitut de Joaquín Cortés, i la mateixa Meritxell Puvill. Amb ells, hi actuaran ballarins amb diferents nivells tècnics, així com persones amb diversitat funcional. «Estem molt contents perquè hem aconseguit que tothom pugui compartir escena sense rebaixar la professionalitat de la proposta», explica la Meritxell.

La coreògrafa i ballarina detalla que l'espectacle recorre els episodis de la vida de Jesús, però defugint el relat centrat en la mort i la resurrecció, i posant el focus en altres episodis vitals, «com la trobada de Josep i Maria, la Concepció de Jesús o l'enamorament de Maria Magdalena». Tot plegat, explicat sense una sola paraula, a través de diverses disciplines de la dansa, però amb una forta presència de la dansa espanyola i el flamenc. «L'obra té una visió contemporània amb la intenció que el públic senti l'energia del moment i també senti curiositat i es faci preguntes, sigui creient o no», diu.

Alboreá és una companyia professional de dansa espanyola, flamenc i fusió, nascuda per iniciativa de Meritxell Puvill. Ella és també la directora de l'Escola Art i Flamenc de Tarragona, especialitzada en la formació de ballarins amateurs i professionals en tota mena de disciplines relacionades amb la dansa espanyola, a més de dansa clàssica, contemporània, jazz o danses urbanes. Alboreá va néixer com una branca de l'escola, per oferir una sortida als ballarins professionals.

tracking