Diari Més

Judicial

Reobriran el cas del menor atropellat pels Mossos a Tarragona en una protesta per l'1-O

El Tribunal Constitucional denuncia que es tanqués el cas sense practicar cap prova ni cap investigació judicial

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional (TC) ha ordenat reobrir el cas de l'Àlex, el jove que va ser atropellat per una furgoneta dels Mossos d'Esquadra a l'avinguda Marqués de Montoliu durant una de les protestes per la sentència de l'1-O. Segons ha avançat El Món, el ministeri fiscal, el jutjat d'instrucció 1 de Tarragona i l'Audiència de Tarragona havien tancat el seu cas sense practicar cap de les proves demanades ni cap investigació judicial.

Per aquest motiu el seu advocat, Pere Grau, de Juristes per la República, va recórrer al TC, que ara ha reconegut que a l'Àlex se li ha vulnerat el dret fonamental a la tutela judicial efectiva i ha ordenat retrotraure les actuacions al moment de la instrucció.

Els fets denunciats es va produirla nit del 16 al 17 d'octubre de 2019 quan l'Àlex es trobava en una protesta contra la sentència que condemnava els líders polítics independentistes a un total de 99 anys de presó entre tots.

El menor es trobava a l'avinguda Marqués de Montoliu de Tarragona quan una furgoneta dels antiavalots dels Mossos el va atropellar. Els agents van atendre l'Àlex i van avisar el SEM, que el va traslladar ferit de gravetat a l'Hospital Joan XXIII. Allí va estar ingressat a l'UCI per un traumatisme cranioencefàlic i fractures de diversa consideració.

Imatge del jove ferit després de ser atropellat per una forguneta dels Mossos a l'avinguda Marquès de Montoliu de Tarragona.

Reobriran el cas del menor atropellat pels Mossos en una protesta per la sentència de l'1-OACN

tracking