Diari Més

Vandalisme

L'EMT denúncia que 55 busos han aparegut amb els retrovisors pintats

L'incident ha provocat endarreriments en els serveis mínims fixats de les 6 a les 8.15 h. en la jornada de vaga d'avui

Diversos busos han aparegut pintats i d'altres han patit llençament d'ous mentre circulaven.

L'EMT denúncia que 55 busos ha aparegut amb els retrovisors pintatsAjunatment Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha denunciat que aquest matí s'ha trobat55 autobusos estacionats a cotxes amb els retrovisors pintats amb pintura negra, la qual cosa impossibilitava una conducció segura. L'acte s'ha produït aquest dijous, dia en que els treballadors estan celebrant la segona jornada de vaga total.

L'incident ha provocat endarreriments en els serveis mínims fixats pel Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya entre les 6 i les 8.15 hores. L'empresa ha comunicat que a hores d'ara serveis mínims restablerts i funcionant dintre dels horaris programats.

D'altra banda, l'EMT també ha denunciat que diversos autobusos han patit tirades d'ous a Sant Salvador i al vial de Tarradellas fet que ha provocat que els autobusos haguessin de tornar a cotxeres per la seva neteja. Aquest incident ha agreujat els endarreriments en els serveis mínims.

L'empresa titlla els fets de «molt greus, donat que posen en risc la seguretat tant de les persones usuàries del servei com dels conductors i conductores». Per aquest motiu, recorden que els Serveis Mínims fixats són d'obligat compliment i que des de l'EMT treballaran per garantir tant el dret a vaga, com el dret dels usuaris de disposar d'uns mínims que garanteixin el compliment del servei públic que té encomanada l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona.

Falta d'entesa i més jornades de vaga

Des del comitè d'empresa dels treballadors de l'EMT es mostrem sorpresos per les pintades que s'han produït als retrovisors dels autobusos dins de les cotxeres perquè recorden que hi ha vigilància. També assenyalen que tots els vehicles preparats per complir amb els serveis mínims han pogut sortir i desmenteixen que piquets dels treballadors hagin retingut o immobilitzat els vehicles que ferien el servei aquest dijous al matí. A més a més, es desvinculen totalment del llançament d'ous que ha patit un autobús al barri de Sant Salvador.

Després de dues reunions del comitè amb l'empresa - de l'última es van aixecar i van marxar per «les mentides que els transmetia l'empresa»- continuen esperant una resposta a les seves peticions. Acusen l'EMT de mentir a la ciutadania i ja prepararen noves jornades de vaga entre els dies 19 i 22 d'abril.

tracking