Diari Més

Mercats

El Mercat de Tarragona manté l'horari actual però amb franges d'obertura voluntàries

El 100% dels paradistes de la planta mercat han intervingut en el procés participatiu sobre l'horari del Mercat Central

L'opció guanyadora de les votacions va comptar amb el suport del 74% dels participants.

El Mercat de Tarragona manté l'horari actual però amb franges d'obertura voluntàriesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat Central de Tarragona mantindrà l'horari actual, de 8.30 h. a 21 h. de dilluns a dissabtes, però incorporarà franges d'obertura voluntària: de 8.30 h. a 9 h., de 15 h. a 17 h. i de 20 h. a 21 h. Aquest ha estat el resultat de la jornada de votació del procés participatiu en relació a la proposta de canvi d'horari del Mercat Central que es va celebrar ahir.

Amb una participació del 98% dels paradistes i concessionaris del mercat, l'opció més votada va rebre el 74% dels vots. Aquesta opció també contempla que la tarda de dissabte sigui voluntària i que les parades de peix puguin tancar el dilluns. Des de l'empresa de Mercats es va destacar que el 100% dels paradistes de la planta mercat van participar en la jornada de votació, una xifra «realment sorprenent». Com que el resultat del procés participatiu va ser majoritari i amb una participació quasi total, el resultat es considera vinculant. Ara, però, aquest resultat haurà de ser ratificat en primer lloc pel Consell d'Administració de l'empresa de Mercats i posteriorment ser traslladat al plenari municipal per tal que aquest aprovi la modificació puntual del reglament de mercats.

El president de l'empresa de Mercats i conseller de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, es va mostrar molt satisfet per l'alta participació i va destacar que «des de l'inici hem pretès que els paradistes es fessin seu aquest procés participatiu i hem escoltat en tot moment les seves propostes. El 98% de participació i el 74% de vots favorables de l'opció majoritària demostren que el consens aconseguit és molt important».

Pel que fa a la voluntarietat d'0brir els dissabtes a la tarda, Nadal va apuntar que, «si som capaços de programar actes per a aquesta franja horària i dinamitzar el Mercat fins a convertir-lo en un equipament cultural, segur que els dissabtes a la tarda també funcionarà». La segona proposta que va rebre més vots (un 21%) contemplava les mateixes franges horàries que l'opció guanyadora però allargant l'horari de tancament una hora més, fins a les 22 h.

L'impuls d'un procés participatiu en relació a l'horari del Mercat Central va néixer arran d'una petició dels representants de la Comissió Mixta, formada per representants dels paradistes i l'empresa de Mercats, amb la voluntat d'adaptar l'horari del mercat a les necessitats actuals i als canvis socials i comercials dels darrers anys. Després de realitzar reunions informatives sectorials amb totes les parades del mercat, al procés participatiu es va votar finalment entre quatre propostes diferents d'horaris d'obertura.

Mercat de la Pagesia

Pel que fa al Mercat de la Pagesia que se celebra cada dissabte a la plaça dels Carros, després que la Conselleria de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona modifiqués el reglament per acceptar també parades d'artesania i roba, això no ha estat suficient. Per això, s'està plantejant fer-hi més activitats. Dídac Nadal va apuntar ahir que «hi falta art urbà i també hi falten més taules i cadires. Volem dinamitzar aquest mercat i ja hi estem treballant».

Nadal va explicar que, a més de fer-hi activitats com sardanes, swing o activitats de Sant Jordi amb les Tecletes, «estem treballant per poder portar-hi activitats diverses que puguin atraure clients per als paradistes». Per altra banda, des de la conselleria també s'han posat en contacte amb els propietaris del bar La Tartana per poder fer una «terrassa amb més taules i més cadires, que cridi la gent a seure-hi i gaudir de les activitats que s'hi organitzin», comentava Nadal. El conseller de Comerç està convençut que en els propers mesos es començaran a veure els primers resultats.

tracking