Diari Més

El 40% dels tarragonins d'entre 13 i 14 anys son sedentaris

Una infermera del CODITA assegura que una mala alimentació i el sendentarisme són les causes principals de l'obesitat

Dos adolescents amb motxilles a l'esquena abans d'entrar a classe.

escola, institut, alumnes, covid-19, pandèmia, quarantena, positius, classe, joves, adolescentsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d'un 40% dels tarragonins d'entre 13 i 14 anys són sedentaris, segons un estudi delCol·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA). El treball de recerca de la infermera Teresa Antich ha analitzat278 pacients de l'àrea bàsica de salut de Montblanc.

Segons les conclusions del treball, «l'obesitat infantil és un greu problema de salut per la seva alta prevalença, perquè serà la base de múltiples malalties a l'edat adulta, i també pot causar una baixa autoestima a l'adolescent. El tipus d'alimentació i el sedentarisme són les causes principals i factors modificables».

De la mostra és de 278 pacients, un 44,60% són nois i un 55,40% noies. En els nois s'observa que un 17,74% té de sobrepès i un 4,83% d'obesitat, i en les dones s'observa menor prevalença de sobrepès, que es situa en el 15,58%, però presenten més obesitat: un 6,49%.

Aquestes xifres, segons Teresa Antich de CODITA «situen els nostres adolescents en unes xifres de sobrepès i d'obesitat per sota de la mitjana espanyola (on la prevalença de sobrepès i obesitat a Espanya és de 25% i 12% respectivament). Amb tot, cal destacar l'alt percentatge de sedentarisme, que se situa en un 40.2%».

Teresa Antich destacar que «a la nostra zona es manté un nivell acceptable d'activitat física entre els adolescents joves i cal continuar motivant-los perquè no l'abandonin».

tracking