Diari Més

Telecomunicacions

Una incidència al repetidor deixa sense TDT la zona de Llevant 40 dies

Cellnex va solventar ahir la fallida que ha deixat sense poder sintonitzar 13 canals i ràdios digitals

L'apagada va afectar els canals de TDT 28, 29 i 37.

Una incidència al repetidor deixa sense TDT la zona de Llevant 40 diesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una incidència en l'antena repetidor del Catllar ha deixat les urbanitzacions de Llevant de Tarragona sense poder sintonitzar tretze canals de televisió i 24 emissores de ràdio digital durant quaranta dies. Cellnex Telecom, l'operador que realitza la difusió de les emissions i propietari del centre emissor va resoldre finalment aquesta incidència ahir, de la qual no havia tingut constància fins a la consulta feta per Diari Més. Cellnex va atribuir la fallida en l'emissió a les «intervencions que s'han dut a terme a diversos centre de radifusió vinculades a noves inversions en equipament que, en alguns casos, com al Catllar, han afectat alguns serveis».

La fallida es va resoldre ahir a primera hora de la tarda, quan els veïns van poder sintonitzar novament els canals de TDT 28, 29 i 37 pels quals s'emeten els continguts de Teledeporte HD, Atreseries HD, Bmad tv HD, Realmadrid tv HD, Ten, Mega, Trece, Energy, Boing, Clan HD, Teledeporte, Clan, DKISS, a banda de les emissores de ràdio digital.

El passat 7 de març, veïns de la zona van informar la Prefectura Provincial d'Inspecció de Telecomunicacions de Tarragona del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, de la incendència, des d'on es va constatar que Cellnex Telecom havia procedit a l'apagada al centres d'ampliació de cobertura del Catllar. Des d'aquesta prefectura van convidar les persones afectades per l'apagada a adreçar-se al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), o a presentar reclamacions a la Secretària de Polítiques Digitals del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori del govern català.

Per la seva banda, des de la Generalitat de Catalunya confirmaven ahir que les emissions dels múltiplexs de TDT MPE4, MPE5 i RGE2, que inclouen els programes que s'han deixat de rebre del centre emissor Catllar-Mas Panxer durant quaranta dies, són responsabilitat de Cellnex Telecom. A banda de les emissions de la CCMA, la Generalitat de Catalunya és responsable de l'extensió de cobertura dels múltiplexs de TDT privats estatals MPE1, MPE2 i MPE3.

tracking