Diari Més

L'IISPV crea una farmacèutica per a malalties metabòliques cròniques

SUCCIPRO SL desenvoluparà fàrmacs per ajudar els pacients amb trastorns inflamatoris i metabòlics amb teràpies innovadores

SUCCIPRO està liderada per Isabel Huber, @S_FdezVeledo
 i 
@joanvendrell9
 investigadors del grup 
@DiametT

L'IISPV crea una farmacèutica per a malalties metabòliques cròniquesURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV-A prop) ha creat una companyia farmacèutica a Tarragona, denominada SUCCIPRO, per desenvolupar medicaments per a les malalties metabòliques cròniques, com la diabetis.

Segons informa l'IISPV-A prop, es tracta d'una spin-off (empresa derivada) del Grup de recerca en diabetis i malalties metabòliques associades (DIAMET), liderat per l'ISSPV, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

Després d'anys d'investigació, DIAMET ha identificat l'anomenat succinat com una nova diana terapèutica i, a partir d'aquí, ha dissenyat noves estratègies per abordar-ho.

SUCCIPRO SL es va constituir ahir al rectorat de la URV amb l'objectiu de desenvolupar fàrmacs per ajudar els pacients amb trastorns inflamatoris i metabòlics amb teràpies innovadores capaces de reduir el nivell de succinat.

Es dirigeix a pacients amb trastorns crònics i incurables d'alta prevalença com la diabetis tipus 2, la malaltia inflamatòria intestinal, el fetge gras no alcohòlic i pot tenir potencial en altres indicacions, com el càncer.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), es registren 41 milions de morts anuals per malalties no transmissibles, com a obesitat, diabetis tipus 2 i fetge gras (metabòliques) i unes altres amb un fort component inflamatori.

Totes aquestes malalties impliquen tractaments farmacològics no exempts d'efectes secundaris, i en molts casos de limitada eficàcia, la qual cosa fa necessari noves eines terapèutiques.

tracking