Diari Més

Transport

La vaga de l'EMT a Tarragona continuarà la setmana que ve

Els dies 29 i 31 continuaran les aturades parcials convocades pels conductors i conductores de l'EMT

Imatge d'arxiu d'un dels autobusos de l'EMT amb la senyalització de Fora de servei.

L'EMT preveu afectacions 'sine die' en les seves línies d'autobús urbàCristina Garcia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dies 29 i 31 continuaran les aturades parcials convocades pels conductors i conductores de l'EMT. Les aturades parcials es produiran en dues franges horàries del matí de 10.00 h a 12.00 h amb una cobertura dels serveis mínims del 33% i en horari de tarda de16.00 ha 18.00 h amb la cobertura del 66% de serveis mínims.

Les dues parts s'han emplaçat a continuar amb les negociacions elproper dilluns idimecres, amb la voluntat fèrria d'arribar a una entesa. Tanmateix,«des de l'EMTlamentem que no hi hagi hagut acord, nosaltres hem posat tot el que està en la nostra mà per arribar a punts comuns quedesencallinla situació»afirma Fortuny,presidentde l'EMT.

Tot i haver incorporat 10 nous conductors i conductores, la manca de personal segueix generant afectacions en les línies. L'EMT manifesta que

es tracta d'un tema conjuntural motivat per un increment de les baixes (el 15% dels conductors està actualment de baixa), les vacances habituals del trimestre pel sistema de rotació de torns (un 15% de la plantilla) i la impossibilitat d'ampliació de plantilla fixa que ve marcada des de l'Estat: la Llei General de Pressupostos de l'Estat estableix un llindar per la reposició de personal que, a priori,impedeix incrementar la plantilla.

Fortuny,subratlla que «no podem més que demanar disculpes a les persones usuàries del nostre servei per les afectacions que aquestes aturades estan produint».

tracking