Diari Més

Transport

Els conductors dels autobusos de Tarragona faran quatre dies de vaga

La principal queixa és la manca de professionals per fer els serveis, que s'ha vist agreujada per les baixes laborals de diversos treballadors

Imatge d'un autobús de l'EMT.

autobús, bus, EMT, Tarragona, municipal, barris, passatgers, línia, Empresa Municipal de TransportsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conductors d'autobusos de l'Empresa Municipal de Transport (EMT) de Tarragona comencen aquest dimarts una vaga de quatre dies per reclamar millores laborals. La principal queixa és la manca de professionals per fer els serveis, que s'ha vist agreujada per les baixes laborals de diversos treballadors que han provocat que des de fa unes setmanes no es puguin complir tots els serveis fixats.

Tot i que des de la companyia pública s'han fet algunes contractacions, segons el comitè d'empresa no són suficients i continua havent-hi mancances. Aquest dilluns s'ha fet una última reunió de mediació que no ha donat fruits. Així, la convocatòria és per al 22, 24, 29 i 31 de març, amb aturades de 10 a 12 del matí i de 4 a 6 de la tarda.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dilluns les condicions dels serveis mínims. Per a les quatre jornades seran els mateixos. Així, de 10 a 12 del matí circularan el 33% dels autobusos, mentre que de 4 a 6 de la tarda ho faran el 66%.

Segons ha explicatel president del comitè d'empresa, Antonio Chacón, al matí hi haurà únicament dinou serveis, mentre que els autobusos que no prestin el servei quedaran aturats a les cotxeres, on es quedaran concentrats els treballadors en vaga.

Entre les demandes laborals hi ha l'estructuració de la plantilla mitjançant contractes indefinits, tenir la mateixa jornada laboral que les altres empreses públiques, una millora en les instal·lacions i l'erradicació de «les discriminacions salarials».

tracking