Diari Més

Mobilitzacions

Boscos de Tarragona manté el calendari d'accions contra el projecte de la Residencial

L'Assemblea de l'AV votarà divendres si convoca un referèndum al barri per decidir si vol l'alberg

Les instal·lacions han estat tancades els últims deu anys.

Boscos de Tarragona manté el calendari d'accions contra el projecte de la ResidencialGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Veïns de Boscos de Tarragona manté el seu recel contra el projecte de convertir l'antiga Ciutat del Repòs i de Vacances en un alberg per al benestar emocional dels joves, que consideren poc concret i que no explica l'ús definitiu de les instal·lacions. Dissabte passat, representats de l'AV van assistir a l'assemblea espontània que altres veïns havien convocat a les portes de la residencial, i els van informar de la seva intenció de dur a terme una assemblea de l'associació que debati la convocatòria d'un referèndum per conèixer l'opinió del barri.

Segons el president de l'Associació, Josep Anton Solé, els han demanat unes 200 butlletes d'inscripció a l'entitat per poder participar i votar en aquesta assemblea. Serà el propi Solé qui proposarà, a títol personal, la realització del referèndum. Amb aquesta acció espera obtenir la legitimitat suficient per dur a terme accions de protesta en cas que guanyi el no a l'alberg.

Solé no accepta els desmentits que s'han fet fins ara respecte al fet que les instal·lacions estiguin destinades a hostatjar «menors conflictius. No sabem, de fet a qui va destinat aquest alberg, perquè no ens ho diuen. Mentre no ho aclareixin és lògic que nosaltres no hi confiem».

El president de l'AV afirma que estan davant d'una «omissió deliberada i estudiada», perquè ni la Generalitat ni l'Ajuntament «no volen dir quins col·lectius entren i quins no», insisteix. En tot cas, hi ha prevista una reunió de totes les associacions de veïns de Llevant amb l'alcalde, Pau Ricomà, aquest dimecres, on està previst que els expliquin el projecte.

Xarxa d'albergs

Solé espera que «el projecte sigui prou clar», perquè «a Boscos de Tarragona tenim qualitat de vida i por de perdre-la».

El futur alberg es convertirà en el desè de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) a la demarcació de Tarragona. Actualment estan en funcionament els albergs d'Aiguamurcia, l'Hospitalet de l'Infant, Deltebre, l'Espluga de Francolí, Poblenou del Delta, Móra la Nova, Altafulla, Coma-ruga i Prat de Comte.

Les obres permetran disposar d'un espai amb capacitat per a 500 persones, repartides entre l'edifici principal i els diversos pavellons del recinte.

tracking