Diari Més

Pàrquing

El pàrquing Torroja passarà a tenir 349 places i costarà un euro al dia

L'assignació del 'Next Generation' permetrà convertir-lo en un aparcament dissuasiu i millorar l'oferta de places a la ciutat

Imatge del projecte d'ampliació del pàrquing.

El pàrquing Torroja passarà a tenir 349 places i costarà un euro al diaAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aparcament municipal del passeig Torroja passarà a tenir 349 places i canviarà la seva tarifa, a només un euro per dia. Aquest canvi substancial es realitzarà a través de l'arribada d'una partida del fons Next Generation que es va assignar a l'Ajuntament de Tarragona a principis d'aquest mes. D'aquesta manera, el pàrquing podrà passar de tenir 154 de les places actuals a acollir 349 vehicles, més del doble de la seva capacitat actual, la qual és insuficient per cobrir la demanda. Tal com marca el projecte, l'aparcament es veurà ampliat cap al carrer de Johann Sebastian Bach, on en l'actualitat hi ha un descampat amb un gran desnivell. De fet, la projecció de l'ampliació descriu que aquest terreny es troba «en un estat de conservació precari». D'aquesta manera, «l'aparcament es planteja com un vial continu que s'adapta a les cotes naturals del terreny existent, pujant amb un pendent continu per salvar el desnivell existent, de 20 metres». De fet, aquest mateix vial està plantejat com un camí que guia els cotxes, amb places per aparcar a banda i banda, i preveu que estigui complementat amb una gran zona verda i arbrat. L'ampliació suposarà un gran augment en la capacitat de rebre visitants o treballadors de la Part Alta, ja que aquest aparcament és un dels més propers a la zona. «A la Part Alta hi ha un greu problema amb les zones d'aparcament», ja que és molt escassa, a banda que el barri «necessita vida. És molt necessari», ressalta el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig.

Model de ciutat verda

En aquest sentit, el conseller declara a Diari Més que «els aparcaments dissuasius segueixen el camí cap al model de ciutat verda que volem implementar a Tarragona». Puig vol remarcar el disseny que s'ha fet des del consistori tarragoní d'aquest nou aparcament: tenint en compte que aquell terreny és considerat com a una zona verda de la ciutat, «volem crear aquest vial que salvi el desnivell existent, però amb cert enjardinament, per a tenir el mínim impacte paisatgístic». Per a Puig, aconseguir una bona xarxa d'aparcaments dissuasius a la ciutat és prioritari per assolir «una ciutat amb els mínims cotxes possibles i amb l'aire net». «L'objectiu dels pàrquings dissuasius és que els visitants o treballadors arribin i no hagin de passar pel suplici de donar tombs pel centre», diu el conseller, alhora que assegura que «la xarxa ha d'arribar a envoltar la ciutat, sense perdre de vista que necessita estar ben connectada amb el centre amb voreres pels vianants, carrils bici o transport públic».

El projecte s'impulsarà gràcies a una de les partides del fons Next Generation, els quals també dotaran de finançament la pavimentació de l'aparcament del Cementiri, el qual és actualment de terra. «Vam apostar per presentar idees que ja eren molt madures i que estaven projectades des de feia temps», deia Puig. El conseller assegura que treballen en paral·lel per a començar «de forma imminent» amb les obres al pàrquing dissuasiu del passeig de la Independència.

tracking