Diari Més

Educació

Més del 70% dels docents de l'Institut Martí Franquès fan vaga

La protesta contra el nou calendari escolar i les retallades en educació es mantindrà els dies 16, 17, 29 i 30 de març

Alumnes i professors han fet una sentada davant la porta d'accés al centre.

Més del 70% dels docents de l'Institut Martí Franquès fan vagaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Noranta dels 124 professors que conformen la plantilla del'Institut Martí Franquès, el centre més gran de Catalunya, secunden la vaga convocada pels sindicats USTEC, CCOO, UGT, la Intersindical, Professors de Secundària, la CGT i la USOC.

El professorat del centre tarragoní ja va fer un acte previ a la jornada de vaga d'avui, on els docents mostraven pancartes de rebuig al nou calendari escolar i a les retallades en educació.

D'altra banda, al Vendrell 200 persones es van reunir ahir a la plaça Villa per reclamar una educació de qualitat. A més, unavintena de docents es van tancar a l'IES Baix Penedès per iniciar la jornada de vaga.

Aquest dimarts és la primera jornada de vaga i s'espera que el seguiment sigui molt alt. Els sindicats han convocat cinc dies de vaga el 16, 17, 18, 29 i 30 de març.

Entre les peticions demanen recuperar les retallades i arribar al 6% del PIB en inversió educativa, reduir ràtios, estabilitat del personal interí, retirar el nou currículum i el nou calendari escolar i el compromís del conseller sobre el català. A més, demanen la dimissió de Cambray.

Durant el dia d'avui hi ha una convocada una manifestació a Barcelona i de cara a dimecres hi hauranmanifestacions descentralitzades a Barcelona, Tortosa, Tarragona, Girona, Lleida i Manresa.

Moment de la tancada a l'IES Baix Penedès.

Més del 70% dels docents de l'Institut Martí Franquès fan vagaToni Álvarez

tracking