Diari Més

Medi Ambient

Miguel: «La gestió del POUM del 2013 sobre l'Anella Verda era de fireta»

La consellera de Medi Ambient aposta per crear un nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal «verd», plantejant la preservació de l'Anella

Eva Miguel, consellera de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona.

Miguel: «La gestió del POUM del 2013 sobre l'Anella Verda era de fireta»Miguel: «La gestió del POUM del 2013 sobre l'Anella Verda era de fireta»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) ha de ser un «POUM verd», exigeix la consellera de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel. Aquesta destaca que l'anterior Pla General no tenia una visió correcta sobre com dur a terme una bona gestió de l'Anella Verda de Tarragona. De fet, la consellera declara que «el que contemplava el POUM anterior sobre l'Anella era de fireta».

Tal com defensa la consellera, cal «preservar l'Anella Verda com a unitat natural que és». En aquest sentit, Miguel es mostra a favor del model del POUM que el govern està posant sobre la taula. «La línia que el conseller, Xavier Puig, ha posat sobre la taula en les diverses comissions informatives sobre el Pla d'Ordenació va en consonància amb el nostre pensament. Les anelles Verda i Blaves mereixen una millor preservació, cal crear un POUM verd», remarca la consellera.

La voluntat del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona és apostar per incloure un millor tracte a l'Anella des del POUM, ja sigui «a escala de gestió, de la no edificació i descartant instal·lacions massives de plaques solars o molins», assenyala Eva Miguel.

De la mà amb l'urbanisme

En aquest sentit, Miguel celebra l'aposta per aturar els macroprojectes que es volien fer en espais naturals, com són la Budellera, el Mas d'en Sorder o Terres Cavades i critica la gestió que se'n va fer amb l'anterior Pla del 2013. «Ara sí que podrem establir en condicions què és l'Anella Verda i marcar bé els seus límits. Si no ho fem, es podrien tornar a impulsar plans parcials amb macroprojectes que afectaven l'Anella Verda. El que contemplava l'anterior POUM sobre l'Anella Verda era de fireta, no ho definia com una zona protegida, ara és la nostra prioritat», remarca Eva Miguel.

De fet, per la consellera de Medi Ambient, enfocar les accions urbanístiques cap a un objectiu comú amb l'ecologisme és una «part essencial» a tenir en compte a Tarragona. «La ciutat està viva, la seva relació no es pot entendre sense l'Anella Verda», diu.

L'ajuda dels Next Generation

Alhora, el consistori tarragoní està a l'espera de conèixer si serà beneficiari d'una de les partides del Fons Next Generation amb el projecte GreenBelt'26, enfocat a la preservació de l'Anella. Entre altres accions, el projecte preveu la creació del Pla de gestió de l'Anella Verda de Tarragona. Aquest, segons la consellera, ha d'incloure estudis de biodiversitat o sobre les infraestructures verdes, entre d'altres. «Tenim una feinada a fer i que serveixi per qui agafi la carpeta en un futur», remarca.

«És una reclamació històrica de les entitats ecologistes», assegura Miguel, la qual admet també que és un projecte que es podria haver tirat endavant des de ja fa temps. «Toca posar-nos les piles i fer els deures de qüestions que es podrien haver fet abans», explica. A més, Miguel afegeix que «les dades que ens donen els estudis són esgarrifoses i qualsevol persona que agafi l'àrea, sigui del color que sigui, no es veuria en una altra de continuar impulsant aquest tipus de mesures. Seria una negligència que no intentés posar solució a totes les qüestions que fa anys que es demanen».

tracking