Diari Més

Judicial

Buscaran en una finca del Morell la desapareguda Aurora Mancebo

Van perdre el seu rastre el 27 de febrer de 2004, fa 18 anys, i demà celebraria el seu 43è aniversari

Imatge d'Aurora Mancebo un temps abans de desaparèixer.

Buscaran en una finca del Morell la desapareguda Aurora ManceboCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Ciutadana per Aurora Mancebo Leirós apunta a una possible nova localització on podria trobar-se el cos de la jove tarragonina, desapareguda ara fa 18 anys. Després d'anys d'investigació i amb el cas encara obert, el Jutjat d'Instrucció número 5 de Tarragona encara no ha aconseguit esbrinar el parador de la noia. Tot i això, l'advocat de la part de l'acusació, formada per la família i l'Associació Ciutadana, ha presentat una nova demanda al jutge perquè iniciïn una inspecció en una finca del Morell, relacionada amb el principal sospitós del suposat crim, Edgar Mauriz. Tal com ha declarat a aquesta redacció el portaveu de l'Associació Ciutadana, Quim Castellví, l'advocat hauria recollit diverses pistes d'algunes fonts, col·laboradores de la plataforma veïnal, les quals haurien apuntat al fet que la jove es podria trobar en aquesta nova localització. «Està tot preparat, el jutge ha acceptat la nostra petició. Estem a l'espera que aquesta setmana o, com a molt en quinze dies, ja hagi començat aquesta nova inspecció», assenyala el portaveu de l'Associació Ciutadana. Segons Castellví, es tractaria d'una finca que «mai abans ha estat investigada» que d'alguna manera estaria relacionada amb Mauriz, el principal sospitós de la desaparició de la jove. El portaveu també apunta al fet que es tracta d'una estructura totalment protegida a hores d'ara «per evitar que s'eliminin proves» de l'espai. A més, Castellví assegura que s'han hagut de realitzar una sèrie de treballs previs perquè es tracta d'una estructura inestable i que «requeria una sèrie d'actuacions per assegurar que es pot fer la inspecció de manera segura».

Insatisfets amb la investigació

El passat 27 de febrer va fer 18 anys de la seva desaparició i demà, dimecres 16 de març, Aurora Mancebo hauria de celebrar el seu 43è aniversari. «Gràcies a la plataforma, el cas continua obert anys després, hem impedit que es tanqués o s'arxivés», diu el portaveu. De fet, aquesta mateixa Associació compta amb la presència i suport de la família Mancebo. «Durant aquests anys, hem donat suport a la família, tant en l'organització de batudes al principi de la desaparició de l'Aurora, com durant la resta de temps que està durant la investigació amb el pagament d'interventors i advocats», reivindica el portaveu de l'Associació. De fet, assegura que tenen una suma que ascendeix entre els 4.000 i 5.000 euros en deutes amb advocats per aquest cas, amb la intenció de liquidar-los com més aviat millor i, depenent de la resposta que rebin per part del jutge amb aquesta última inspecció al Morell, «dissoldrem l'Associació». Castellví declara que «després de tants anys de lluita, es troben en un punt que no saben si van cap a davant o enrere. Estem pendents de rebre resposta del jutge en aquesta última inspecció del nou terreny i prendrem una decisió definitiva després».

D'altra banda, denuncien que el jutge no s'hagi pres «seriosament» el cas: «No ho ha tractat amb la vehemència que es mereix», denuncia Castellví. «Es van deixar perdre massa proves els primers mesos. Quan van demanar escorcollar el cotxe de l'acusat, ja havien passat tres mesos des de la desaparició i van descobrir restes de residus químics, va manipular les proves com va voler», es queixa el portaveu.

Aurora Mancebo va desaparèixer l'any 2004. El jutge apunta com a presumpte culpable a Edgar Mauriz, qui va negar conèixer la jove, encara que diversos testimonis van assenyalar que era la seva parella en aquella època.

tracking