Diari Més

Pesca

Els pescadors tarragonins demanen solucions perquè les tonyines no afectin a les captures

Els treballadors del mar amb prou feines capturen entre totes 2.000 quilos de seitó al dia

La tripulació de l'Avi Juanito destria els exemplars pescats un cop han arribat a port, per posar-los en caixes i preparar-los per a la comercialització.

Capturen més de 16.000 quilos de peix blau el primer dia sense veda a TarragonaJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pescadors de peix blau de Tarragona han alertat aquest dijous que les tonyines afecten a les captures i demanen solucions, com no retornar al mar els que s'enredin accidentalment, segons l'Associació del Peix Blau de Tarragona.

Els pescadors de la llum sumen vuit barques al moll tarragoní del Serrallo, que amb prou feines capturen entre totes 2.000 quilos de seitó al dia.

No obstant això, tres setmanes enrere, recentment acabada la veda biològica, les captures de peix blau sumaven al voltant de 16.000 quilos diaris.

El president de l'Associació del Peix Blau de Tarragona, Agustí Rillo, en una entrevista a Tarragona Ràdio recollida per Efe, diu que la voracitat de les tonyines és una de les causes principals de la caiguda de captures.

La pesca de la tonyina està regulada i si es capturen exemplars accidentalment, cal retornar-los al mar.

No obstant això, en un context d'escassetat de peix blau, el president del sector a Tarragona demana que, com a mínim, aquests exemplars es puguin vendre o destinar a consum propi.

Rillo adverteix, a més, que el pronunciat descens de les captures coincideix amb l'escalada de preus de combustible, la qual cosa complica la «supervivència» de l'activitat.

tracking