Diari Més

Política

ERC celebra primàries el dia 26 per escollir el candidat de les eleccions municipals

Fins al moment, l'única candidatura presentada és la de Pau Ricomà

Ricomà és qui prèn més força per encapçalar la candidatura.

Pau Ricomà, ERC, Tarragona, alcaldeGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esquerra Republicana celebrarà el pròxim 26 de març les primàries per a decidir quin serà el pròxim candidat a les eleccions municipals per l'Ajuntament de Tarragona del pròxim any 2023. El partit republicà celebrarà en assemblea les votacions, les quals es donaran en un model de primàries externes. Seguint el reglament del partit, l'agrupació a Tarragona ha apostat per fer unes primàries amb vot obert a totes aquelles persones relacionades amb el partit: la militància, els simpatitzants, els amics i la militància del Jovent Republicà més gran de 16 anys que estiguin registrats a ERC de la ciutat. De fet, fonts del partit apunten que la tria del candidat a les municipals sempre es fa a través d'una assemblea, remarcant que és un dels drets històrics dels militants.

Fonts consultades a ERC expliquen que, fins al moment, l'única candidatura que es coneix és la de l'actual alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, encara que es tracta d'una votació totalment democràtica i, per tant, pot presentar-se qualsevol candidat que ho desitgi. Aquestes asseguren que posen en dubte que es pugui presentar algú més, ja que les bases de la militància s'han mostrat en diverses ocasions partidàries i a favor de la continuïtat de Ricomà al capdavant del partit a Tarragona.

Les candidatures per a optar a encapçalar la llista per a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Tarragona el pròxim any 2023 es poden presentar fins dos dies abans de les primàries, és a dir, fins al dia 24 de març.

tracking