Diari Més

Transport Públic

L'EMT preveu afectacions 'sine die' en les seves línies d'autobús urbà

L'Empresa Municipal de Transports comunicarà cada dia els canvis al servei a través de les xarxes

Imatge d'arxiu d'un dels autobusos de l'EMT amb la senyalització de Fora de servei.

L'EMT preveu afectacions 'sine die' en les seves línies d'autobús urbàCristina Garcia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) preveu afectacions en els pròxims dies en el servei d'autobusos urbans sine die. De fet, la mateixa empresa anirà comunicant dia rere dia quines són les afectacions a través de les xarxes socials. D'aquesta manera, sembla que la problemàtica derivada de les baixes laborals per covid que va confirmar aquesta mateixa setmana el president de l'EMT, Jordi Fortuny, s'allargarà. Tot i això, l'empresa està buscant solució a través de noves contractacions de personal.Encara que l'empresa municipal ha anunciat que al llarg del dia d'avui no hi haurà cap afectació a les línies de transport públic, aquestes interrupcions en el servei sembla que es podrien allargar sense data de finalització. L'EMT, però, ha habilitat un servei al públic que actualitzarà diàriament les línies d'autobús que no funcionaran a través de les xarxes socials i a la mateixa web de l'empresa. D'aquesta manera, els usuaris podran tenir una informació actualitzada i veraç sobre quins són els viatges que no es realitzaran cada dia.

Aquesta afectació arriba després d'una crisi que l'EMT està patint entre el seu personal. En concret, la freqüència de línies es veu afectada aquests dies per un increment de les baixes i les vacances habituals dels seus conductors. De fet, segons va explicar Fortuny, actualment, més del 16% dels conductors està de baixa.

Línia 22 i 85, les més afectades

Encara que, segons l'empresa, per avui no estigui prevista cap mena d'afectació, ahir es van cancel·lar un total de 43 viatges al llarg del dia. D'aquests, els dos trajectes més afectats van ser, d'una mà, la línia 22 entre el Serrallo i Pont i Gol i, d'altra banda, la línia 85 entre Prat de la Riba i Sant Salvador, ambdues amb set viatges cancel·lats. De la línia 22 es van anul·lar els viatges que tenien sortida des del Serrallo a les 16.34 h., 17.44 h. i 18.53 h., i els de les 15.56 h., 17.03 h., 18.13 h. i 19.24 h. dels que tenien sortida a Pont i Gol. Pel que fa a la línia 85, no van sortir els autobusos de les 5.50 h., 6.30 h. i 7.15 h. des de Prat de la Riba i tampoc els de les 5.30 h., 6.08 h., 6.48 h. i 7.33 h. des de Sant Salvador. El següent itinerari amb més afectació va ser les línies 3 i 30, entre Colón i Sector Nord, i la 23, entre l'Hospital Joan XXIII i l'Estació, amb interrupcions repartides al llarg del dia: des de mig matí fins a primera hora de la nit. La resta de línies que van haver d'interrompre el seu servei van ser les 6, 54, 11 i 12.

tracking