Diari Més

Comerç

El centre comercial Les Gavarres es prepara per constituir-se com a APEU

L'Àrea de Promoció Econòmica Urbana permetrà fer una millor gestió a les empreses de la zona que delimitin com a comercial

Aquest nou model ajudarà en les gestions internes per solucionar problemes i assolir objectius.

El centre comercial Les Gavarres es prepara per constituir-se com a APEUGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre comercial Les Gavarres ha iniciat un procés per a convertir-se en una nova Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU). Es tracta d'un model econòmic el qual té l'objectiu d'impulsar la dinamització comercial de la zona, l'organització d'esdeveniments, d'activitats d'animació i publicitat i d'espectacles, entre moltes altres qüestions. En el cas de Les Gavarres, tal com va confirmar el gerent de l'Agrupació d'Interès Econòmic (AIE) del centre comercial, Ramon Llull, a aquesta redacció, «és una proposta encara molt embrionària i que cal treballar». Tot i això, des de l'Ajuntament de Tarragona confien a arribar a bon port amb aquesta proposta i que pugui tirar-se endavant.

De fet, el conseller de Comerç, Dídac Nadal, assegura en declaracions a Diari Més que la constitució d'aquesta nova Àrea suposaria un avantatge en l'organització en l'àmbit intern i podrien aconseguir una autonomia que els permetria «tenir una resposta molt més ràpida a tots els problemes que tinguin, però també als objectius que vulguin assolir individualment com a empreses». «Hi ha molts elements que se'ns escapen a l'administració pública i que, amb la formació de l'APEU, les empreses tindran un tentacle que els facilitarà molt més arribar a aquests racons on nosaltres no tenim la capacitat d'abastir». Per exemple, alguna de les línies en què facilitaria més l'actuació seria en l'àmbit de la neteja. Nadal assegura que la neteja dels carrers de Les Gavarres correspon al consistori, però no els pertoca tenir cura dels aparcaments privats que cada empresa crea per al seu benefici. Una altra qüestió seria el canvi en la direcció de circulació dels carrers, tal com es va fer ara fa uns mesos. Pel conseller, formar part d'una APEU els hauria facilitat molt més tot el procés.

Un procés llarg

La llei que regula les APEU va ser aprovada el passat 2020 i proposa un procés llarg per tal de posar-les en marxa. De fet, segons Nadal, a Catalunya encara no hi ha cap APEU constituït.

L'AIE Les Gavarres assegura que estan encara en una fase molt inicial del procés de constitució. D'aquesta manera, el primer pas és crear un Pla d'Actuació, el qual serà el full de ruta de l'APEU, i ha d'establir-ne els objectius, els instruments, les principals funcions i com es mesurarà el seguiment de les actuacions. A més, el 25% de les entitats empresarials hauran d'estar d'acord amb la creació d'aquesta nova Àrea.

A més, també és necessari que se signi un conveni entre l'Ajuntament i l'AIE. El model de l'APEU és de gestió públicoprivada i es basa en el fet que el sector privat executa iniciatives adreçades a augmentar la competitivitat i millorar l'entorn urbà sota la tutela de l'ajuntament, però sempre de manera addicional als serveis que corresponen a aquest. És per això que l'APEU haurà de passar pel Plenari del consistori tarragoní.

tracking