Diari Més

Porta Tarraco projectarà un 'videomapping' a la Volta del Pallol

Aquesta representació introduirà als turistes la història de la Volta i alguns dels monuments de la ciutat romana, com el Fòrum i el Teatre

La Volta del Pallol donarà la benvinguda als turistes a partir amb la Porta Tarraco.

Porta Tarraco projectarà un 'videomapping' a la Volta del PallolACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Volta del Pallol incorporarà un nou videomàpping a la seva entrada per a rebre els turistes. Es tracta d'una nova eina que servirà per donar la benvinguda als visitants en el marc del projecte Porta Tarraco, la qual es podrà veure sobre les parets i volta de l'edifici i sobre una maqueta de grans dimensions ja existent.

Tal com detalla la memòria del projecte, la intenció és que els visitants comencin la visita a la ciutat a través de la Volta del Pallol amb una experiència immersiva creada a partir de l'explicació, mitjançant l'audiovisual interactiu amb la maqueta de la ciutat en l'època romana i l'espai de la Volta, on es parlarà dels orígens i l'evolució de la capital provincial de la Hispània Citerior. En aquesta, s'explicaran les restes monumentals conservades de la ciutat imperial que està previst que visitin al llarg de l'itinerari, i l'urbanisme de Tàrraco en el seu moment de màxima esplendor.

Segons l'escaleta del projecte redactat, la locució de les informacions de l'audiovisual, teatralitzades per crear un efecte més immersiu, aniran a càrrec de dos vigilants de la sala, els quals conversen sobre la història de Tarragona. Una altra de les narradores serà Melpómene, una jove esclava, de la qual es conserva la seva làpida de marbre al Museu d'Història de Tarragona i serà ella qui presenti la ciutat en època romana establint un diàleg amb els personatges del present.

Pel que fa al contingut de la projecció, la memòria preveu que, a banda de l'Antiga Audiència i la Volta del Pallol, es presentin monuments com són el cas del temple d'August, el Teatre romà, el Circ, l'Amfiteatre, el Port de l'època, el Fòrum colonial i la Via Augusta. El videomapping s'ajudarà, en aquest moment, de la gran maqueta de la Tàrraco romana que ja està situada a l'Antiga Audiència, la qual es traslladarà a la Volta, il·luminant els monuments als quals farà referència. L'audiovisual se centrarà a mostrar la història de la ciutat romana, però fent algunes referències i traçant ponts amb la Tarragona actual.

Locutat en quatre idiomes

Aquest espectacle audiovisual estarà adreçat a un públic general, tenint en compte la presència habitual de grups d'escolars i del públic familiar, tant local com estranger, motiu pel qual estarà locutat en quatre idiomes diferents: català, castellà, anglès i francès. Està previst que tingui una durada d'entre nou i deu minuts i que s'emeti un passi cada vint minuts de forma permanent.

La inauguració està prevista per al mes de novembre d'aquest 2022. A partir d'aquest moment, l'espectacle audiovisual romandrà obert de manera indefinida, amb passis continus, i un horari d'obertura dels set dies de la setmana. L'Ajuntament ha pressupostat un cost de 78.650 euros, amb l'IVA inclòs, per aquest projecte. El consistori remarca la importància sobre que es tingui en compte que ha de tractar-se d'un producte turístic i cultural modern, atractiu i de qualitat, perquè aconsegueixi impactar al visitant i que el convidi a conèixer i descobrir la riquesa patrimonial de la ciutat de Tarragona.

tracking