Diari Més

Urbanisme

El camí Vell de la Canonja i dels Horts seran únicament per a vianants

Amb els treballs de reurbanització preveuen acabar amb botellots i tràfic de drogues a la zona

Els veïns es queixaven de la poca accessibilitat que tenien els camins, sobretot en referència al mal estat del paviment.

El camí Vell de la Canonja i dels Horts seran únicament per a vianantsGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona està executant les obres d'asfalt i reurbanització de dos camins del barri de Torreforta, amb les quals esperen posar solució a activitats il·legals al voltant del carrer del Francolí. En concret, es tracta del camí dels Horts i del Vell de la Canonja. Aquests es trobaven en un estat d'abandonament i sense asfaltar, fet que provocava malestar entre els veïns que hi viuen.

De fet, un dels problemes principals que els veïns de la zona detectaven eren botellots i tràfic de drogues als mateixos camins. És per aquest motiu que l'Ajuntament va decidir emprendre aquestes obres per tal de millorar l'entorn d'aquesta part del barri de Ponent. En concret, el conseller de Territori, Xavier Puig, assegura que «era una demanda que feia temps que els veïns reclamaven».

El conseller explica que va visitar els dos camins per veure quin era l'estat en què es trobaven: «Estava sense pavimentar i comportava un problema d'accessibilitat a la zona, sobretot per les persones que hi viuen». A més, els veïns asseguraven que el mal estat del paviment provocava rascades als infants que sortien al carrer a jugar o dificultat entre la gent gran per a sortir al carrer. sense perill

Camins per a vianants

Les obres, les quals ja s'estan duent a terme, faran fer més accessible per als vianants els camins, «però no als cotxes» diu Puig. «Són camins pensats per a la gent, no perquè hi passin cotxes», remarca el conseller. De fet, la qüestió que els cotxes hi poguessin passar provocava que les activitats il·legals es poguessin dur a terme. «La idea de les obres i la urbanització dels camins és perquè no hi circulin cotxes i tampoc s'hi puguin aturar per a fer maleses», explica Puig.

Les obres en qüestió van ser adjudicades a l'empresa MIJ GRUAS SA i tenen un cost pel consistori de 84.423,21 euros, amb l'IVA inclòs. Segons el projecte, a banda de col·locar un nou paviment, també preveu que s'hi instal·li nova il·luminació al camí dels Horts. En total, el consistori col·locarà quatre nous fanals. A més, es crearan voreres, les quals actualment no existeixen en cap dels dos camins.

tracking