Diari Més

Moviment Veïnal

La FAVT aposta per incrementar les patrulles de proximitat a Ponent

Demanen a l'Ajuntament que no abaixi la guàrdia en termes de seguretat

Imatge d'arxiu de dos agents de la Guàrdia Urbana al costat d'una oficina mòbil de denúncies.

La FAVT aposta per incrementar les patrulles de proximitat a PonentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) demana a l'Ajuntament de la ciutat que no «abaixi la guàrdia» per mantenir una bona seguretat als barris tarragonins. Segons el seu president, Alfonso López, la seguretat continua sent una qüestió que cal reclamar al consistori perquè no el perdin de vista i s'hi destinin més recursos. De fet, per la Federació és una prioritat impulsar les patrulles de proximitat. «Veure com una patrulla passeja pels carrers dels barris, entra als comerços, pregunta i s'interessa per la seguretat de tothom aporta una sensació a la ciutadania molt bona. És això el que volem», explica López.

En aquesta línia, altres actors socials havien demanat a l'Ajuntament la instal·lació de càmeres de seguretat als barris de Ponent, igual que s'ha projectat a Llevant i la Part Alta. «Celebrem que altres entitats es preocupin per la seguretat de la ciutadania. Tot i això, creiem que l'aposta més eficaç i factible és aplicar les patrulles de proximitat», declara López. És per aquest motiu que, per a poder implementar aquest model de vigilància, també exigeixen més contractació de personal a la plantilla de la Guàrdia Urbana.

D'altra banda, la FAVT va posar sobre la taula una nova proposta per a gestionar les furgonetes mòbils de denúncia. Alfonso López demana a l'Ajuntament que els vehicles es posin en tres punts estratègics dels barris de Ponent. «D'aquesta manera, els veïns que vulguin apropar-se a aquests vehicles no han d'estar pendents de l'hora que sigui per moure's a un punt o un altre. Si es determinen tres punts estratègics, poden funcionar bé», remarca el president de la FAVT.

Seguiment de les accions

Les demandes de la Federació es van traslladar a l'Ajuntament en una trobada celebrada el passat dimarts al vespre, la qual tenia com a objectiu fer un seguiment de totes les millores que els barris necessitaven i que el consistori ha de realitzar a curt i mitjà termini. La consellera Mary López valora «positivament el treball que estem duent a terme amb les federacions i associacions veïnals» i remarca que en la passada trobada «es van valorar les actuacions i millores realitzades i es van plantejar aquelles que cal dur a terme pròximament, amb voluntat constructiva i d'avançar plegats».

tracking