Diari Més

Medi Ambient

«La idea de SOS Costa Daurada per la plataforma del Miracle és ambiciosa»

La consellera, Eva Miguel, apunta que en la redacció del projecte «cal buscar la manera que sigui viable tècnicament»

SOS Costa Daurada proposa obrir la ciutat al mar amb un gran parc litoral a la Punta del Miracle.

«La idea de SOS Costa Daurada per la plataforma del Miracle és ambiciosa»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, aposta per la proposta de la plataforma ecologista SOS Costa Daurada sobre el futur de la plataforma del Miracle. Tot i això, apunta al fet que es tracta d'una «idea molt ambiciosa, encara que s'ha d'intentar respectar el màxim possible». Miguel remarca que des de la conselleria veuen amb bons ulls el plantejament del futur del mamotreto –tal com es coneix popularment–, però que cal que el projecte sigui viable tècnicament i buscar la manera més adient per a executar-lo.

Segons la consellera, l'Ajuntament té previst desmantellar la plataforma i treure l'aparcament de cotxes que està situat a sota. «Encara no hi ha res escrit sobre el projecte de la renaturalització posterior», assenyala Miguel i assegura que és un procés que haurà de passar necessàriament per «enginyers, arquitectes i tècnics», ja que és una «obra d'envergadura». De fet, Miguel assegura que el consistori aposta per la proposta i «té clar que aquesta és la línia cap a la qual vol anar, però cal dibuixar ben clar com ha de quedar el nou parc».

En aquest sentit, Eva Miguel apunta que el projecte que els ecologistes posen sobre la taula «és una idea molt ambiciosa i molt bonica, però cal buscar la manera més adient per executar-la i que sigui viable tècnicament». De fet, un dels punts a tenir en compte i que dificultaria el compliment de la idea fil per randa de SOS Costa Daurada és el cobriment de la via del tren, ja que arribar a un pacte amb ADIF no és cosa fàcil.

D'altra banda, la consellera apunta a un debat obert sobre què fer amb la carrer de darrere de la plataforma. «Aquesta qüestió implica que també cal incloure la conselleria de Mobilitat en la creació del projecte, fet que també complica el procés», diu Miguel.

«Socialitzar» el projecte

Tenint en compte les dificultats, encara que la consellera deixi la porta oberta a possibles variacions, sí que es compromet a «respectar el màxim possible» la proposta dels ecologistes. Miguel explica que des del consistori hi ha la voluntat de «socialitzar» el projecte amb les entitats, és a dir, incloure-les en el procés de redacció de la idea final. «Les agrupacions ecologistes són les que, amb la lluita al carrer, han aconseguit que es faci un gir important en l'àmbit polític» pel que fa a la història de la plataforma. Per tant, «s'ha de poder implicar a les entitats. La redacció no s'ha de fer d'esquena a aquells que han posat la idea sobre la taula», afirma.

La idea de SOS Costa Daurada

SOS Costa Daurada va proposar en el seu projecte obrir la ciutat al mar i el va presentar també als membres del consistori. Aquest, sota el nom El Parc Municipal de la Punta del Miracle, obrim la ciutat al mar, suggereix la reconversió completa de la Punta del Miracle en un gran parc litoral. A partir del desmuntatge i la reutilització de la plataforma de formigó que hi ha, proposen renaturalitzar l'espai amb zones verdes equipades amb material d'esbarjo i d'esport, cobrint les vies del tren per a separar-les de la ciutat, i amb places amb miradors on es podrien dur a terme esdeveniments culturals, entre altres accions.

tracking