Diari Més

Mobilitat

No dur el casc amb bicicleta o patinet a partir d'ara es multa amb 200 euros

La nova Ordenança General de Convivència i ús dels Espais Públics de Tarragona va entrar en vigor divendres

Tant els usuaris amb patinet propi com els de lloguer hauran de dur la protecció cranial.

L'Ajuntament de Tarragona proposarà que el casc sigui obligatori per conduir patinetGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'incompliment de la nova obligatorietat de dur el casc posat durant la conducció d'un patinet elèctric, la bicicleta o qualsevol altre Vehicle de Mobilitat Personal (VMP) estarà penalitzada com a infracció greu amb una multa de 200 euros. Així ho determina la modificació de l'Ordenança General de Convivència i ús dels Espais Públics, la qual va entrar en vigor el passat divendres. Aquesta modificació inclou noves infraccions greus, com és el cas de no utilitzar el casc homologat quan es condueix un patinet elèctric, però també es penalitza el fet de circular amb bicicleta o VMP per una vorera o àrea de vianants.

D'altra banda, es multarà amb 100 euros considerant-se com a infracció lleu si se circula amb VMP per zones de vianants aquelles persones majors de 12 anys però menors de 16, o superar els 4 quilòmetres per hora els usuaris de monopatins, patins o similars.

A més, també algunes infraccions passen de lleu a greu com circular amb bicicleta o VMP amb auriculars o telefonia mòbil, així com circular amb bicicleta o VMP durant la nit o amb visibilitat reduïda sense enllumenat davanter i posterior o causar danys al patrimoni urbà i mobiliari mentre es condueix una bicicleta o un patinet elèctric. També passa a greu no respectar la prioritat de les bicicletes o VMP en carrils bici a la calçada.

Des del passat divendres, a partir de la publicació de l'anunci al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), es va fer efectiu el canvi en la modificació de l'Ordenança General de Convivència i Ús dels Espais Públics de Tarragona. Aquesta modificació inclou diferents aspectes com l'obligatorietat del casc durant la conducció d'un VMP, així com la regulació de la distància de seguretat i la prohibició de circular amb patinet per les zones de vianants de la ciutat. El conseller de Mobilitat i Territori, Xavier Puig va destacar que «es tracta d'una normativa pionera, que té com a objectiu protegir l'usuari i busca intensificar el missatge que si portes casc has d'anar per la calçada i no per la vorera».

D'altra banda, Puig també va explicar que amb aquest nou reglament es volen evitar les conductes incíviques, de manera que «l'usuari de patinets serà més conscient que ha d'assumir un codi normatiu».

tracking