Diari Més

Reivindicació Veïnal

'Mayores seguros' vol aconseguir la llei per regular el servei bancari

La plataforma celebra que les entitats s'hagin pronunciat, però asseguren que no és suficient

A la concentració van acudir una vuitantena de persones, on van gaudir de vermut gratuït.

'Mayores seguros' vol aconseguir la llei per regular el servei bancariGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de reivindicació veïnal Mayores seguros per a la millora de les condicions en el servei de les entitats bancàries assegura que no pararan fins a aconseguir una llei que reguli els serveis mínims d'atenció al client. Durant la concentració que la plataforma va celebrar ahir al migdia a la plaça de Cuba de Sant Pere i Sant Pau, el poratveu de la plataforma, Gabriel Muniesa, va assegurar que «no ens aturarem fins que ens facin cas. Soc molt tossut, ja em coneixeu. Si se'ns tanca una porta, provarem altres vies». Muniesa va pronunciar-se sobre l'allau de signatures que va obtenir Carlos San Juan, el jubilat que a través de change.org va assolir més de 600.000 firmes per fer que els bancs milloressin els seus serveis. «Celebro que algunes entitats bancàries s'hagin mogut davant aquesta gran demanda de la ciutadania. Tot i això, crec que no serà suficient», assegurava. Pel portaveu, és molt important aconseguir la llei que reguli «per sempre» l'atenció al client per part de les entitats, ja que «ara han anunciat una sèrie de millores, però que, a banda d'insuficients, té pinta que duraran només uns mesos fins que la ciutadania es tranquil·litzi».

En aquest sentit, Gabriel Muniesa també denunciava que no totes les empreses havien declarat que farien canvis: «BBVA no s'ha pronunciat. Només amb la llei obtindrem que totes les empreses s'hagin de moure».

La plataforma està a l'espera de poder comparèixer el 7 o 8 de març a la cambra del Senat per a exposar la seva lluita. «Amb això, esperem poder arribar al Congrés dels Diputats i poder mantenir una reunió amb la Moncloa. Sant Pere i Sant Pau arribarà lluny, no ens aturarem fins a assolir aquesta esperada llei», remarcava Muniesa.

L'agrupació de voluntaris Mayores seguros va començar el passat mes de maig del 2021 quan la gent gran anava a treure diners als caixers automàtics patien robatoris constantment. Des d'aquell moment, la plataforma controla dos dies al mes que els pensionistes puguin acudir als locals d'entitats bancàries del barri sense por a patir alguna agressió. De fet, des que es realitzen aquestes guàrdies de vigilància, al barri no s'ha registrat cap altre robatori d'aquest tipus.

Tot i això, els veïns han notat la pèrdua de serveis al barri. «En poc temps han tancat quatre oficines, en queden molt poques i, a més, no t'ofereixen l'opció de ser atès a la finestreta», assegurava Andrés, veí de Sant Pere i Sant Pau.

tracking