Diari Més

Els hotels de Tarragona freguen la plena ocupació durant Carnaval

Els turistes han visitat la ciutat aprofitant per allargar el pont fins dilluns, ja que moltes escoles de l'Estat tenien festa

Els turistes de cap de setmana són, la majoria, valencians, aragonesos o madrilenys.

Els hotels de Tarragona freguen la plena ocupació durant CarnavalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotels tarragonins han arribat a fregar el 100% de l'ocupació durant aquest passat cap de setmana amb motiu de la festa de Carnaval. Tal com assegura el president de l'Associació d'Hotels de Tarragona, Xavier Jornet, aquest cap de setmana la ciutat ha rebut molt de turisme de proximitat.

Segons el president, el dia fort amb més ocupació, la qual «va ser gairebé del 100%» va ser dissabte. Tot i això, Jornet assegura que el moviment turístic a hotels s'ha fet patent al llarg del cap de setmana fins ahir mateix. «En moltes zones del país han fet festa dilluns, la qual cosa ha ajudat que la gent volgués allargar el cap de setmana i ha fet que durant diumenge i dilluns encara hi hagués més ocupació del normal», assegura Jornet.

En aquest sentit, Jornet explica que tots els hotels de la ciutat s'han mantingut oberts des de l'estiu del 2020, en la reactivació després de la primera onada de coronavirus, «excepte l'aparthotel Alexandra, el qual ja no va obrir des del primer moment», apunta Jornet.

Tot i això, el turisme ha canviat molt des de l'època prepandèmica. Segons Jornet, en temporades baixes el turisme es redueix als caps de setmana, amb visitants «molt pròxims, sobretot de persones de la Comunitat Valenciana, de l'Aragó i Madrid, que venen sobretot a fer calçotades o celebrar el Carnaval, com és el cas d'aquests últims dies», diu. «Aquest 2022 ja estem notant molt de moviment els caps de setmana i fa preveure que la temporada d'estiu serà molt bona. Sense arribar a xifres del 2019, però conduint ja cap a una situació de més normalitat amb optimisme», declara el representant hoteler.

De fet, Jornet recorda que l'any 2021 va començar amb confinaments que limitaven la mobilitat territorial i a l'estiu es va patir una altra onada de contagis. «En xifres, el juliol va anar molt endarrerit en comparació a altres anys, encara que agost sembla que va remuntar una mica», apunta.

Sense moviment pel Mobile

Tot i les bones prediccions del sector de cara a la temporada alta, sembla que un dels grans esdeveniments del territori, el Mobile World Congress (MWC), no ha esquitxat gaire a Tarragona. Mentre que en altres edicions, la gran afluència de visitants que rebia Barcelona provocava un col·lapse en els hotels i feia que alguns acabessin sent derivats a Tarragona, aquesta edició del 2022 no ha provocat aquest efecte. «A Barcelona tenen molt poca ocupació i, per tant, a Tarragona no arriba aquesta onada de conferenciants», explica el president.

En la mateixa línia internacional, Jornet assegura que no esperen tenir afectació de la guerra a Ucraïna «mentre el conflicte no vagi més enllà». «El turisme rus mai ha sigut important per la ciutat, fa 6 o 7 anys sí que va ser significant, però comptem que l'afectació serà relativament petita. Afectarà més a altres sectors», afirma.

tracking