Diari Més

Incivisme

La Muntanyeta denuncia botellots a la zona i és objecte de pintades

La residència de paràlisi cerebral va descobrir nous grafitis a la façana ahir al matí

Les pintades s'han fet a les parets de darrere del centre, on hi ha un descampat.

La Muntanyeta denuncia botellots a la zona i és objecte de pintadesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació la Muntanyeta va patir un atac vandàlic amb pintades a les parets del seu edifici. L'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona va detectar i denunciar la presència d'aquestes pintades a la façana que dona a la part de darrere del centre, situat a Sant Pere i Sant Pau. Segons fonts del centre, se sospita que han estat alguns joves els quals van fer aquestes pintades de tipus grafiti. Tot i això, remarquen que no es tracta d'un fet aïllat i demanen consciència i respecte al voltant del centre. Les pintades que van descobrir ahir al matí els membres de la residència de la Muntanyeta afectaven diverses parets i també un petit magatzem de l'associació a la part de darrere del centre, on hi ha un descampat. Tal com ha pogut constatar aquesta redacció, es tracta d'alguns gargots fets amb esprai. D'aquests, en un es poden llegir les sigles «ACAB», fent referència a la dita anglesa «All Cops Are Bastards» –Tots els policies són bastards–, acompanyades d'altres signatures. De fet, fonts de la mateixa residència apuntaven que són pintades que representen un atac sense cap mena de sentit cap a aquesta institució.

Tot i això, no és el primer atac incívic que rep aquesta institució, la qual es dedica a l'atenció integral d'infants i adults afectats de paràlisi cerebral o altres encefalopaties de tractaments afins. Segons Maria Pérez, directora de la Fundació, declara que l'espai que hi ha darrere del centre, que és un descampat on normalment hi aparquen cotxes, també s'hi acostumen a celebrar-se botellots i altres activitats il·legals. «Els joves es troben amb els seus cotxes en aquest espai i malmeten molt l'entorn del centre, amb música i brutícia. La gent ha de ser conscient que aquí hi viuen 23 pacients, la Muntanyeta és la seva llar i ens dol que rebin aquesta mena d'atacs», assegura la directora.

Denúncia a la Guàrdia Urbana

Segons fonts del mateix centre, les pintades han estat denunciades a la Guàrdia Urbana de Tarragona perquè investiguin els fets.

A més, la directora del centre també ha reclamat més presència policial. «No tolerarem que aquestes pràctiques es converteixin en actes habituals, per això volem que la Guàrdia Urbana incrementi la seva vigilància per la zona», apunta Pérez.

De la mateixa manera, la directora assenyala que, quan han detectat algun botellot al descampat proper al centre i han avisat a la policia, aquesta «ha vingut, però massa tard perquè moltes vegades ja no hi són».

També s'hi celebren botellots que deixen molta brutícia.

La Muntanyeta denuncia botellots a la zona i és objecte de pintadesCedida

tracking