Diari Més

Judicial

Fiscalia rebaixa a 18 anys la petició de pena per l'assassinat d'un nadó a Tarragona

Les defenses de les dues acusades demanen l'absolució i el cas queda pendent del veredicte del jurat popular

Un moment del judici.

Fiscalia rebaixa a 18 anys la petició de pena per l'assassinat d'un nadó a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia rebaixa la petició de presó permanent revisable, la màxima pena vigent en el codi penal, a una pena de 18 anys de presó per a les dues acusades d'haver abandonat un nounat en un contenidor del barri tarragoní de Torreforta fa dos anys. Amb tot, manté que Sara Z. -mare del nadó- i María Celeste E. -l'àvia- són culpables d'assassinat perquè «van acceptar que la criatura morís». En la rebaixa la fiscal ha tingut en compte, com a atenuant, la «por insuperable» de Sara Z. vers un pare violent, però remarca que aquesta por no les eximeix dels fets. Per la seva banda, les defenses demanen l'absolució. En la vista d'aquest dijous les parts han presentat conclusions definitives. El jutge lliurarà dilluns vinent l'objecte del veredicte al jurat popular.

Cap de les dues acusades ha volgut fer ús del dret a l'última paraula en la sessió d'aquest dijous, on totes les parts han presentat les seves conclusions finals. La fiscalia manté l'acusació pel delicte d'assassinat, si bé ha accedit a modificar la pena per la «por insuperable» que sentien a causa dels maltractaments continuats del pare i marit de les processades.

La fiscal no té cap dubte que el bebè va morir i que les processades van buscar la mort de la petita, tal com la mateixa acusada va confessar a companyes de classe. «Després d'un mecanisme d'asfíxia, sense menjar ni anar vestida... era una possibilitat elevada que la nena morís, i elles van acceptar la seva mort, no en tinc cap mena de dubte», ha dit la fiscal.

«La van deixar en un contenidor de rebuig, on no es filtra, i tot fa cap a la incineradora», ha insistit. En aquest sentit, ha mostrat total descrèdit a la possibilitat que la petita pugui seguir viva, tal com sosté la defensa. «La defensa admet només abandonament de menor, però això implica que el menor sobrevisquii aquell bebè va morir», ha sentenciat la fiscal.

«La por atenua, però no eximeix»

«Sabien que era possible la mort de la criatura i ho van acceptar, i van portar a terme tot allò que podia provocar la seva mort, i la por atenua la responsabilitat, però no n'eximeix». Per a la fiscal, les acusades van mirar pel seu «benefici». «Si haguessin actuat d'una altra manera la criatura, que era indefensa, s'hagués salvat», conclou.

Per la seva banda, la defensa de Sara Z. ha respost que «la por no és igual per a tothom» i manté la petició d'aboslució. El lletrat de l'àvia, Josep Singla, ha modificat la seva petició -inicialment demanava entre 2 i 4 anys de presó- i ara també demana l'absolució. L'advocat defensor insisteix que el bebè era viu i ho pot seguir sent.

«Només esta provat que la va abandonar viva, és impossible un pla per assassinar la néta», diu. El jutge lliurarà dilluns vinent l'objecte del veredicte al jurat popular, que haurà de deliberar i emetre veredicte. El judici es va iniciar aquesta setmana a la secció segona de l'Audiència de Tarragona per uns fets que es remunten al 23 i 24 de març de 2020.

tracking