Diari Més

Mobilitat

El nou semàfor a la sortida de la Savinosa permetrà girar cap a Tarragona

S'està instal·lant aquest nou element que farà que l'accés a la platja tingui un únic sentit

Imatge de les obres que han començat a la cruïlla del passatge de la Savinosa amb l'N-340 per instal·lar el nou semàfor.

El nou semàfor a la sortida de la Savinosa permetrà girar cap a TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Savinosa tindrà un sol sentit de circulació després de la instal·lació del nou semàfor al passatge de sortida del barri. Aquesta acció permetrà una circulació més fluida als vehicles, a més d'una millora de la «qualitat de vida entre els veïns de la Savinosa», tal com explica el conseller de Mobilitat, Xavier Puig. Així, el barri es quedarà amb una sola via d'entrada a través de la gasolinera i una de sortida, on s'està col·locant el nou semàfor.

Aquest nou semàfor s'està instal·lant al passatge de la Savinosa, a l'altura de l'Hotel Sant Jordi. Aquest permetrà que els vehicles puguin anar cap a la dreta –direcció Barcelona i barris de Llevant– o cap a l'esquerra –directament cap a Tarragona–. És una demanda que havien fet tant els veïns de la Savinosa com els de Cala Romana, ja que el plantejament de circulació que hi ha actualment provoca embussos innecessaris. «Els conductors que surten de la Savinosa i volen dirigir-se cap a Tarragona ciutat han d'anar a girar a Cala Romana. Aquest fet provoca que hi hagi retencions en aquest altre barri», afirma Puig. Amb aquest nou element, el conseller vol reorganitzar el trànsit per a «estalviar temps i contaminar menys».

Aquesta intervenció comporta la creació d'una nova cruïlla entre el passatge de la Savinosa i l'N-340. A banda d'instal·lar el nou semàfor, també s'haurà de canviar la senyalització horitzontal i vertical, tant de l'interior del barri –per a implementar l'únic sentit de circulació– com de la nacional.

En el marc d'aquesta intervenció n'hi ha una segona, que va a càrrec de l'Estat. Segons Puig, s'està treballant en la millora del semàfor que permet als vianants creuar l'N-340 des de la Savinosa cap a la Budallera. És un senyal lluminós que fa uns mesos que no funciona i que provoca que els usuaris hagin de creuar la carrereta sense cap mena de seguretat. Puig afirma que és el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana qui està treballant en arreglar aquest problema i que, una vegada estigui solucionat, el semàfor passarà a ser de competència municipal.

tracking