Diari Més

Serveis

Tarragona: Roben 14 tapes de boques de reg que no es poden reposar per falta d'estoc

Es tracta de les plaques metàl·liques antigues que haurien agafat per a vendre-les

Imatge d'una boca de reg tapada amb morter al carrer de Manuel de Falla, a tocar de Torres Jordi.

Tarragona: Roben 14 tapes de boques de reg que no es poden reposar per falta d'estocPaula Montalvo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (Ematsa) ha denunciat un total de catorze robatoris de tapes de boques de reg en les últimes setmanes, de les quals han acabat l'estoc i ja no poden reposar. L'empresa ha detectat aquestes desaparicions en diversos punts de la ciutat, en concret a l'entorn de la plaça de les Corts Catalanes, a l'avinguda de Vidal i Barraquer i al carrer de Torres Jordi. Fonts consultades d'Ematsa per aquesta redacció han afirmat que sospiten que els lladres haurien sostret les plaques amb la intenció de vendre-les i obtenir-ne benefici econòmic a canvi. La Guàrdia Urbana de Tarragona està investigant els fets amb l'objectiu de trobar els culpables.

Segons les fonts consultades, l'empresa va detectar la falta de tapes metàl·liques de boques de reg en diversos punts de la Part Baixa de la ciutat. Es tractava de peces dels models antics, els quals es diferencien dels nous pel seu disseny i el material del qual estan fets –els nous estan fets de plàstic–. Malgrat ser models vells, Ematsa va reposar les peces amb cobertes que tenia guardades.

Tot i això, els individus van reincidir i van fer desaparèixer altra vegada les tapes. D'aquesta manera, Ematsa va intentar mantenir les boques de reg tapades, fins al punt que no va poder mantenir cobertes aquestes instal·lacions. És per aquest motiu que l'empresa municipal ha hagut de tapar aquests petits forats que queden descoberts amb morter, per tal d'evitar accidents amb els vianants.

Des d'Ematsa defensen que es tracta d'una solució provisional per a evitar caigudes. Alhora, asseguren que els catorze robatoris han estat denunciats a la Guàrdia Urbana, la qual està investigant els fets. L'empresa municipal ha assegurat que vol esperar que el cos de seguretat tarragoní faci la seva feina i trobi els autors de la desaparició d'aquestes tapes. Una vegada localitzat, esperen poder recuperar les tapes. En cas contrari, Ematsa estudiaria quin seria el pas següent, ja que assumeixen que no es pot mantenir el morter com a solució definitiva. Sobre la taula es considera la possibilitat de canviar de forma definitiva totes les boques de reg de la ciutat al nou model. Les boques de reg són utilitzades com a punts d'aigua pels serveis municipals com el de la neteja de carrers o el reg dels jardins de Tarragona. El fet que aquests catorze punts estiguin tapats amb morter no afecta el funcionament correcte del servei.

tracking