Diari Més

Port

Tarragona rebrà 9 dels 28 creuers previstos enguany entre abril i maig

En només dos mesos arribaran un terç dels vaixells previstos, però el total encara es manté a la meitat en comparació al 2019

Està previst que més de 40.000 passatgers de creuers passin per Tarragona durant el 2022.

Nou de vint-i-vuit creuers que atracran al Port ho faran entre abril i maigGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un terç dels creuers que el Port de Tarragona rebrà aquest pròxim any amarraran entre els mesos d'abril i maig. Segons les previsions publicades per la mateixa autoritat portuària, un total de vint-i-vuit creuers arribaran al llarg del 2022 a Tarragona, dels quals nou s'amarraran entre el 15 d'abril –en plena Setmana Santa– i fins al 29 de maig. Aquests portaran a la ciutat més de 8.300 turistes, mentre que durant tota la temporada se n'esperen un total de 40.041. La temporada de rebuda de creuers farà el seu tret de sortida el pròxim 15 d'abril, coincidint amb Divendres Sant. El primer vaixell a atracar a Tarragona serà el Quest, amb 686 passatgers. També hi ha previst un segon creuer l'endemà, amb 230 turistes a bord del Hanseatic Nature. Altres creuers que passaran per Tarragona al llarg de l'any seran el Riviera, el Viking Sky o els Costa, entre d'altres.

D'entre aquests nou primers creuers es troben alguns dels vaixells més vistosos que visitaran la ciutat. Per una banda, el Sea Cloud II, un creuer de luxe amb només 92 places que és una naviliera de referència en l'àmbit internacional que s'aturarà al Port el pròxim 28 d'abril, entre les 13.30 hores i les 18 hores. Aquest és un dels pocs velers amb propulsió dual –a motor i a vela– i que no disposa d'automatismes per a l'hissat de veles. El Sea Cloud II té prevista una segona aturada al Port de Tarragona aquest mateix 2022. En concret, tornarà a visitar la ciutat el 25 d'octubre.

Creuers de luxe

D'altra banda, el primer vaixell de luxe a visitar la ciutat serà el Wind Star, amb 148 passatgers. El vaixell de l'empresa WindStar ja ha visitat en diverses ocasions Tarragona, com va ser el cas de l'any 2019, quan van amarrar-se al Port en dues ocasions, o el passat 2021, quan van aturar-se durant un dia. Aquest any també ho farà en dues ocasions: serà els dies 19 d'abril i 30 d'octubre, en totes dues ocasions entre les 9 hores i les 21 hores. A més, visitarà per primera vegada Tarragona el creuer de luxe La Belle de Océans el 27 d'abril.

El següent en aturar-se a Tarragona serà el Golden Horizon, de l'empresa Tradewind Voyages. Es tracta del veler amb cinc pals de vela quadrada més gran que existeix, el qual replica el conegut France II construït l'any 1913. També atracarà a Tarragona el 6 de maig d'aquest any. Aquest vaixell de luxe transporta 270 persones i estarà amarrat al Port entre les 7 hores i les 19 hores del primer divendres de maig. De fet, serà la primera vegada que visiti Tarragona, ja que el creuer va ser estrenat el passat estiu del 2021. D'altra banda, el vaixell Seadream I serà l'últim creuer de luxe en aturar-se a Tarragona amb 110 passatgers a bord.

Creuer més gran de l'any

D'altra banda, entre els primers vaixells de la temporada també s'hi troba el creuer amb més capacitat que farà escala a la ciutat. Es tracta del Costa Diadema, el qual portarà a Tarragona fins a 4.947 persones. Aquest visitarà una sola vegada el Port durant tot el 2022. En concret, serà el 17 de maig, entre les 8 hores del matí i les 14 hores del migdia.

En qüestions de capacitat el segueixen vaixells de la mateixa companyia: el Costa Favolosa amb 3.800 passatgers i el Costa Fortuna amb 3.470. Tots dos creuers visitaran en dues ocasions el port tarragoní. Ho faran el 10 i el 14 d'octubre, entre les 8 hores i les 18 hores ambdues embarcacions.

Poques hores a la ciutat

Fonts del Port de Tarragona han assegurat que les 28 embarcacions estan confirmades fins al moment, a l'espera que no hi hagi cap modificació a causa de la pandèmia.

Es tracta d'unes xifres prou significatives tenint en compte el context pandèmic, encara que la previsió d'aquest 2022 queda lluny del volum de trànsit marítim comercial que rebia el Port de Tarragona abans de la covid. De fet, el passat 2019, al moll tarragoní van arribar a atracar un total de 65 creuers, més del doble dels que té previst rebre durant aquesta temporada.

D'entre les embarcacions que rebrà el Port aquest 2022, només una estarà amarrada al moll més d'un dia. És el cas del Vicking Sky, del 3 al 5 de juny i del 23 al 25 de setembre. La resta només estaran poques hores a la ciutat, des de quatre hores i mitja fins a 16 hores aturats a la ciutat.

tracking