Diari Més

La temporada teatral d'aquesta primavera a Tarragona tindrà més de 40 representacions

Els teatres municipals acolliran activitat cultural 90 dies dels 120 que dura la primavera, i s'oferiran 41.280 butaques

Imatge de la presentació amb la premsa i les entitats culturals.

Tarragona presenta una temporada teatral durant la primavera amb més de 40 representacionsTjerk van der Meulen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Primavera arriba als Teatres de Tarragona. Més de 40 propostes d'arts escèniques confeccionen la nova temporada de música, dansa, teatre i màgia, destinada a tot tipus de públics. Aquest matí, la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha presentat el detall de la programació. Una programació, segons ha destacat, «plena de propostes culturals que ens arriben de diferents entitats amb altres formacions artístiques i musicals referents del territori». D'aquesta manera, la temporada de Primavera recull tant els principals espectacles de la temporada en gira arreu del país així com propostes km0 per tal de, segons ha manifestat la consellera Solé, «seguir donant suport a les formacions escèniques locals i de proximitat que volen compartir amb la ciutat el seu projecte teatral o musical».

Consulta la programació a teatres.tarragona.cat i a l'app TGN Agenda.

Els destacats musicals d'aquesta Primavera

La nova temporada arrencarà el proper 4 de març i s'allargarà fins al juny. La primera cita serà amb l'òpera, i arribarà de la mà del cor Amics de l'òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès presentant Don Pascuale, considerada l'obra còmica mestra de Gaetano Donizetti. El 13 de març, la temporada acull Alegria, amor i fantasiade la mà de l'Stromboli Jazz Band. Aquest popular grup de swing, dixie i jazz del Camp de Tarragona celebra enguany el seu 10è aniversari amb aquest espectacle i la presentació del seu tercer disc.

Dins de les propostes musicals de la temporada de Primavera, tampoc hi faltaran les actuacions de la Franz Shubert Philarmonia, que presentarà el Concert de piano de Brahms i la Cinquena de Txaikovski el dia 11, i el 14 de maig, Les quatre estacions de Vivaldi. L'11 d'abril, els Amics de l'òpera de Sabadell, amb el Cor de Cambra Enric Granados i el Cor Ciutat de Tarragona, presentaran el Rèquiemde Verdi.

Dins la programació estable també gaudirem del molt apreciat LP Diòptria, de Pau Riba. Un disc avançat al seu temps, considerat número 1 a Catalunya i un dels 10 millors a Espanya, compleix mig segle i ho celebrem amb un sonat i sonor espectacle.

La temporada acull també, en col·laboració, propostes de música i dansa incloses al festival Sona flamenc. Els espectacles De la Tierra, amb Inés Rubio i balladores i músics de la nostra terra; la representació de Bodas de sangre, de la mà del tarragoní Marc Chornet i l'actuació del bailaor Jesús Blanco; i la dansa de Flamenco life 2.0, a càrrec de la cia. Beatriz Higueras, posaran el toc flamenc a la programació.

Els noms propis teatrals

Pel que fa a la disciplina teatral, els Teatres de Tarragona se sumen a la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora amb l'espectacle Cigarreras, que coorganitzat amb la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Tarragona i en col·laboració amb l' Institut Català de les Dones de la Generalitat, ens presenta la vaga històrica de 4.000 dones treballadores viscuda el 7 de desembre de 1857, a la Real Fábrica de Tabacos de La Coruña.

El 7 de maig, la companyia teatral tarragonina Zona Zàlata faran un recorregut per la seva història creativa i la seva visió trencadora del teatre, la música, la dansa i la poesia amb l'espectacle Sang i birra per celebrar els seus 35 anys. El 27 de maig reflexionarem sobre la llibertat, amb l'obra teatral Los Santos Inocentes, de Miguel Delibes, protagonitzada per Javier Gutiérrez, Ramón Barea i Pepa Pedroche, entre d'altres noms destacats. El 29 de maig, pujaran a l'escenari Emma Vilarasau i Dafnis Balduz amb l'espectacle L'Oreneta; i el 4 de juny, el gran Joan Pera representarà l'espectacle Màster Xof.

La dansa, protagonista de la Primavera

Si hi ha una protagonista indiscutible de la temporada, aquesta és la dansa, que celebrarà el seu dia internacional, 29 d'abril, amb tota una programació especial. Els amants tant del ball clàssic com del contemporani tenen una cita amb el Ballet de Barcelona, que actuarà per primer cop al Teatre Tarragona interpretant un clàssic com és El llac dels cignes, i també la peça de dansa contemporània, Tongues.

Amb motiu d'aquest dia, i després d'una aturada de dos anys a causa de la pandèmia, les escoles de dansa i entitats de la ciutat recuperaran la celebració de la gran barra de dansa clàssica al balcó del Mediterrani, la mostra de dansa al parc del Francolí i la gala de dansa on infants i joves de l'Associació per al Foment de la Dansa de la ciutat oferiran una mostra dels diferents estils.

Una altra de les propostes de dansa que conformen la temporada, i coincidint amb la Setmana Santa, serà Micael de Nebadon, vida i passió. Un espectacle amb un cos de ball de vint ballarins de diferents disciplines i que no deixarà ningú indiferent.

Programació familiar

La programació familiar tornarà a estar molt present a la nova temporada dels Teatres de Tarragona. Públic de totes les edats podrà gaudir amb l'espectacle de màgia, màgia 5 estrelles, emmarcada al 16é Festival Internacional de Teatre Màgic de Tarragona, amb un fantàstic repertori composat per Pep Bou, Màgic Andreu, Adrian Soler, Marín Magic cia i Mag Gerard.

El cicle Petit Tarragona porta aquesta temporada Camí a l'escola, un espectacle suggerent, visual i sense text inspirat en la història real d'infants d'arreu del planeta amb ganes d'aprendre i canviar el món i amb el qual, la cia CQP s'ha fet amb premis com el de Millor espectacle familiar dels premis de la Crítica d'Arts Escèniques de Catalunya 2020 i Millor posada en escena dels premis FETEN 2021. L'altre proposta del Petit Tarragona arriba de la mà de l'estimadíssim El Pot Petit, que aquest cop presentarà Les aventures del lleó vergonyós.

També, dins la primavera, trobarem el cicle Música per a tothom, amb 8 espectacles musicals al Teatre Metropol, la 29a Mostra de Teatre Jove, amb més de 10 espectacles al Teatre Tarragona impulsats pel teixit teatral juvenil de la ciutat i la Conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona i el Festival de Teatre Grecollatí al Teatre Auditori del Camp de Mart.

Venda d'entrades, preus i descomptes

La nova temporada presenta uns preus populars de sortida unificats per les funcions teatrals de 25€, la programació infantil, amb un preu de 10€ i produccions teatrals de formacions de proximitat i del territori (km0) des de 10€.

Pel que fa als descomptes, es mantenen els de les darreres temporades. És a dir, mobilitat reduïda: 15 %, majors de 65 anys: 15 %, menors de 25 anys: 50 % i carnet jove: 15 %.

Els Teatres de Tarragona tornen també a oferir la venda preferent per als abonats, que podran adquirir les entrades durant el dia 22 de febrer d'11 a 13 h i de 17 a 19 h presencialment a les taquilles del Teatre Tarragona. D'aquesta manera se'ls dona preferència en l'adquisició, 24 h abans de l'inici de vendes general, previst pel 23 de febrer a les 11 h tant a taquilles com al web entrades.tarragona.cat. A més, els abonats gaudiran del 15% de descompte per a cada espectacle.

Apropa Cultura

L'Ajuntament de Tarragona, a través dels seus teatres municipals, s'adhereix una vegada més al programa socioeducatiu apropa cultura per tal de donar accés als espectacles i activitats organitzades als seus equipaments als col•lectius en risc d'exclusió social. Així, diversos espectacles de la temporada de Primavera tornaran a acollir-se a la tarifa Apropa, d'entre 3 i 7€.

Digues la teva!

Aquesta nova temporada, els Teatres de Tarragona engeguen una campanya comunicativa per recollir valoracions de la ciutadania. D'aquesta manera, els espectadors que assisteixin a les funcions previstes als seus equipaments, podran valorar la seva experiència a partir de diferents aspectes com ara l'espectacle que hagin vist, l'atenció rebuda o qüestions referents a l'equipament. També podran fer propostes de quins espectacles els agradaria veure als Teatres de Tarragona.

tracking