Diari Més

Incivisme

Apedreguen els autobusos de l'EMT cada setmana al seu pas per Campclar

L'última agressió es va donar aquest passat dissabte i els treballadors de l'empresa pública asseguren que la situació s'està tornant insostenible

Imatge del vidre trencat el passat divendres a la nit.

Apedreguen els autobusos de l'EMT cada setmana al seu pas per CampclarCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) està rebent de forma constant cops de pedres llençades per grups de joves. Es tracta d'incidents que ja fa alguns anys que es donen, però que en els últims mesos s'han tornat cada vegada més freqüents. Segons declara un treballador de l'empresa pública, «està arribant a un punt insostenible». L'últim episodi d'aquesta acció vandàlica es va produir el passat dissabte al vespre, quan una pedrada va aconseguir xafar el vidre d'una porta d'un autobús de la línia 3, que feia el trajecte des de Bonavista fins a Torreforta.

Tal com relata un dels treballadors de l'EMT, els vàndals es col·loquen en els descampats de l'avinguda del President Tarradellas, entre Bonavista i Campclar. Des d'allà, aprofiten que cau el sol i l'extens terreny que hi ha per llençar les pedres i fugir quan sigui necessari per evitar ser enxampats.

Atacs des de mitja tarda

Aquesta va ser la mateixa estratègia que van seguir el passat dissabte quan, segons el treballador, van començar a atacar els autobusos amb pedres des de mitja tarda. «Al voltant de les 19 hores del dissabte ja van començar a apedregar els autobusos que passaven», relata el treballador de l'empresa pública.

Segons ell, aquests primers atacs van anar a parar a la xapa del vehicle o a altres parts, sense afectar els vidres. De fet, és el que passa la majoria de vegades: l'EMT no sempre ha de lamentar una lluna trencada, però els conductors sí que s'emporten un ensurt amb els impactes de les pedres moltes de les vegades que viatgen de nit per l'avinguda del President Tarradellas.

No va ser fins a les 21.15 hores quan un autobús de la línia 3 que connecta Bonavista amb Torreforta va rebre l'impacte d'una pedra en el vidre d'una de les portes i va acabar esclatant. Segons fonts consultades de l'EMT, en aquell moment hi havia dos passatgers al vehicle, els quals estaven allunyats de la porta afectada i no van patir danys. Aquests van ser conduïts fins a la següent parada, on van haver d'esperar a que arribés un autobús de reforç. El vehicle malmès es va dirigir a les cotxeres, a l'espera de la seva reparació.

Tal com les fonts de la mateixa empresa pública han assegurat a aquesta redacció, no és la primera bretolada que els autobusos pateixen en les últimes setmanes. De fet, els mateixos treballadors remarquen que una trencadissa de vidres no es dona molt sovint, però els llançaments de pedres es produeixen cada setmana.

Un perill pels passatgers

Els treballadors afirmen que els conductors van denunciar el primer atac amb pedres cap a les 19 hores a través de la ràdio interna de l'empresa. Expliquen que, tal com marca el protocol, després d'avisar sobre els vàndals, la Guàrdia Urbana hauria d'anar a la zona i actuar per evitar que es repeteixi l'episodi. Tot i això, es queixen que no ho van fer fins que es va trencar el vidre passades les 21 hores. «Suposa un greu perill, no només pel conductor, sinó també pels passatgers», remarca el treballador. Aquest assegura que no cal arribar a una trencadissa per provocar un accident, sinó que amb un sol cop de pedra «el conductor ja es pot espantar, donar un cop de volant i provocar un accident». Els conductors denuncien que la situació està empitjorant setmana rere setmana. «Abans et llançaven un ou el dia de Sants Innocents per fer la broma, però aquests actes vandàlics ja sobrepassen la línia», asseguren.

tracking