Diari Més

Cinema

Adrià Guxens torna a Màlaga

El tarragoní portarà el seu nou projecte, 'Tres canciones', al prestigiós festival de cinema

Pòster de la futura pel·lícula del cineasta de Tarragona.

Adrià Guxens torna a MàlagaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'òpera prima del cineasta tarragoní Adrià Guxens, Tres canciones, ha estat seleccionada per participar en el Málaga Festival Fund & Co-Production Event (MAFF), una secció del Festival de Màlaga centrada en els professionals de la indústria del cinema. «Es tracta d'un espai per als projectes que estan a punt de començar o ja han arrencat i que busquen sinergies per acabar sent una realitat», explica Guxens. Cada any, el prestigiós certamen obre convocatòria de projectes, i el de l'Adrià ha estat un dels seleccionats.

Aquest treball, que serà el seu primer llargmetratge, és el relat de les experiències de tres joves, l'Àngel, l'Alba i l'Alin. «És una pel·lícula generacional que transcorre a la ciutat de Barcelona, i que serà rodada en català i en castellà», detalla Guxens, qui explica que la seva intenció era «fer un retrat de la generació mil·lènial» però allunyant-se «dels prejudicis i del to paternalista que se sol veure en les ficcions espanyoles actuals, que solen estar escrites, dirigides i produïdes per persones més grans». Guxens, que és coguionista del film juntament amb Miquel Grau, assegura que Tres canciones els retrata tal com són, amb el valor afegit que incorpora qüestions d'actualitat com la incoumunicació entre generacions, aspectes LGTBI o protagonistes de minoria racialitzada, com un personatge xinès de segona generació.

La seva presència a Màlaga, explica, els permetrà presentar el projecte en un ambient professional, fer xarxa i trobar aliances i partners creatius, així com finançament i agents que es puguin encarregar de moure la pel·lícula per diferents països i plataformes.

Aquesta és la segona vegada que Guxens participa en el Festival de Màlaga. La primera va ser l'any 2020, quan va guanyar una Biznaga de Plata pel seu curt I Don't Think It Is Going To Rain. Ara també opta a diversos premis internacionals amb el seu nou projecte, que ja ha passat pel Brussels Co-Production Forum, i altres certàmens celebrats a Espanya. La previsió de Guxens és arrencar el rodatge el 2023. De moment, a Brusel·les ja va tancar un acord amb una productora belga que en farà la coproducció internacional, i la pel·lícula ja ha despertat l'interès d'alguns actors per participar-hi.

Adrià Guxens, director de 'Jin Tian Bu Hui Xia Yu'.

El tarragoní Adrià Guxens presenta el curt 'Jin Tian Bu Hui Xia Yu' al Festival L'AlternativaACN

tracking