Diari Més

Famílies de l'escola Jujol es concentren contra el tancament de la línia de P3

L'alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos, afirma que el consistori també s'oposa al tancament de la línia i que volen evitar-lo

Pares i alumnes de l'escola Arquitecte Jujol dels Pallaresos manifestant-se davant de l'Ajuntament per reclamar que no es tanqui la línia de P3 el curs vinent.

Famílies de l'escola Arquitecte Jujol dels Pallaresos es manifesten contra el tancament de la línia de P3ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones, entre els quals infants, pares i mares i membres de l'Associació de Famílies i Alumnes (AFA) de l'escola Arquitecte Jujol dels Pallaresos, s'han concentrataquesta tarda a les portes de l'Ajuntament per protestar contra la decisió de tancar una línia de P3 del centre. Amb cartells amb el lema de «Volem P3 per al curs 2022-2023», els assistents han denunciat que l'eliminació d'aquesta línia pot suposar el tancament en el futur del centre educatiu. Al seu torn, l'equip de govern de l'Ajuntament, comandat per l'alcalde del municipi, Xavier Marcos, ha explicat en la manifestació que el consistori també s'oposa al tancament de P3 i ha assegurat que volen evitar-lo.

«Fa una setmana vam tenir una reunió amb Ensenyament, i va ser la primera notícia que vam tenir del tancament d'una línia de P3 a l'escola», indicava Eva Arteche, presidenta de l'AFA de l'escola. Des de la comunitat educativa defensen que volen mantenir el projecte educatiu «familiar» i reclamen al Departament que tingui en compte que hi ha infants procedents d'urbanitzacions dels municipis propers, com ara el Catllar o la Secuita, que s'hi podrien escolaritzar.

Arteche afirmava que la prioritat de l'AFA és que la línia no es tanqui. «Sobretot vam pensar en les famílies que tenen un dels fills a l'escola i que, en conseqüència d'aquesta decisió, hauran de matricular el més petit a un altre centre». «Hi ha famílies que demanen que el germà gran tingui una vacant a la nova escola, però normalment no existeix. Són línies que ja estan completes», recalcava la presidenta. «Són sis infants que tenen el germà gran al centre, i no sabem què passarà amb ells», afegia.

El motiu principal, apuntava Arteche, «és la baixa natalitat». Tot i això, denunciava que el Departament d'Educació –que és l'organisme que té competències en matèria d'inscripcions– no té en compte els infants d'altres zones, com Sant Pere i Sant Pau, la Secuita, Perafort o el Catllar, que també podrien matricular-se al centre. Així mateix, davant la possibilitat d'obrir una línia de P3 només per als sis infants en qüestió, «ens van dir que ho mirarien cas a cas», però que si l'any que ve no s'obre P3, tampoc s'obrirà P4 l'any següent i, així, successivament».

Per la seva banda, l'equip de govern de l'Ajuntament, comandat per l'alcalde, Xavier Marcos, ha aprofitat l'ocasió per explicar que l'Ajuntament no hi té res a veure sobre la decisió. Marcos, acompanyat de la seva directiva, ha sortit a les portes del consistori amb una pancarta que indicava «L'equip de govern, al costat dels pares i mares de l'escola Arquitecte Jujol». Així mateix, Marcos, entre diferents disputes amb els assistents a la concentració, ha comunicat que la direcció del centre sap des de fa anys la mesura de supressió de la línia de P3. Tot i això, la decisió definitiva va ser comunicada a l'Ajuntament des d'Educació en una reunió del passat 2 de febrer. En aquest sentit, l'alcalde ha estat contundent: «Totes les competències en matèria d'educació les té la Generalitat de Catalunya». Tot i això, ha deixat clar que, després de la reunió, l'equip de govern va fer arribar als delegats d'Educació la seva negativa a la decisió i va comentar la previsió de creixement urbanístic que té el municipi i, després de dir que «s'ho repensarien», encara no han obtingut resposta. En aquest sentit, Xavier Marcos ha assegurat que l'Ajuntament «no dona suport a cap tancament» i ha animat a les famílies a manifestar-se davant d'Ensenyament, que és qui té a la seva mà la decisió de suprimir definitivament la línia.

tracking