Diari Més

Exposicions

Els artistes també van al cole

L'exposició 'L'artista va a l'escola' es clourà aquest diumenge amb una sessió de contes amb Joan Rioné

Eloïsa Valero a l'exposició que es pot visitar a la seu de l'IMET a Tarragona.

Els artistes també van al coleGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que truquin a la porta de l'aula i entri l'artista Sergi Quiñonero, la fotògrafa Sílvia Iturria o la coreògrafa i ballarina Irene Benavent. Aquesta és l'essència del programa L'artista va a l'escola, un projecte de l'IMET (Institut Municipal d'Educació de Tarragona) pel qual artistes i creadors locals entren a les aules de les escoles i instituts per treballar amb els alumnes i els docents el llenguatge de l'art contemporani. Tot plegat, també amb la voluntat de generar un espai de reflexió.

Aquests dies es pot visitar a la seu de l'IMET (avinguda Ramon y Cajal, 70) una petita mostra dels treballs realitzats el 2021 amb Jordi Llort a l'escola El Miracle, Sergi Quiñonero a l'escola Pax, Jordi González a l'Escola Cèsar August, NunyG al Centre d'Educació Especial Estela i Ana Corredor a l'escola de Pràctiques.

«Amb aquest programa, es posa de manifest que l'art està viu, perquè tenim els artistes per poder-hi parlar, i penso que això dignifica la idea d'educació artística», explica Eloïsa Valero. Ella, juntament amb Thaïs Salvat, van impulsar aquest projecte el 2015. Des del seu naixement, L'artista va a l'escola ha col·laborat amb diferents entitats culturals de la ciutat, i compta amb el suport de les assessores d'educació visual i plàstica de l'IMET, Maite Fonts i Yvonne Fuster (anteriorment Neus Coll).

«Volem posar en valor els artistes que tenim, de manera que això també sigui una experiència de vida per a la canalla. Quan un artista entra per la porta, és una novetat, un fet important, i això fa que entenguin que la feina que fan amb ells també és extraordinària», subratlla l'Eloïsa.

Aquest diumenge, l'exposició de l'IMET es clourà a les 12 h. amb una sessió de contes a càrrec de Joan Rioné, qui també ha participat en anteriors edicions del programa. «A les escoles es creen uns vincles molt interessants i també es trenquen tabús associats als creadors, que sovint es veuen com persones desconnectades de la societat, però és just el contrari. Amb aquestes sessions, es normalitza la nostra feina i es posa al mateix nivell que tantes altres», assegura. «A més, és una sort que se'ns obrin les portes de les escoles, perquè conèixer la seva realitat sempre és molt interessant», conclou Rioné.

Una màscara realitzada en el marc del projecte.

Els artistes també van al coleGerard Martí

tracking