Diari Més

Un informe evidencia una estructura organitzativa deficient a Turisme de Tarragona

El Patronat de Turisme es veu obligat a cedir gestions administratives en matèria de recursos humans i contractació pública a l'Ajuntament

Imatge d'arxiu d'uns turistes davant del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Un informe evidencia una estructura organitzativa deficient a Turisme de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Patronat Municipal de Turisme (PMT) demana el traspàs de les gestions administratives sobre recursos humans i contractació pública a l'Ajuntament per una falta de capacitat que està provocant un «col·lapse al departament d'administració de l'organisme autònom». Segons un informe que es presentarà al plenari avui mateix, el Patronat actualment compta amb una estructura organitzativa «deficient», una problemàtica que està afectant el funcionament de la institució «en detriment de la gestió turística».

L'informe en qüestió va ser redactat per la tècnica especialista que comptava amb funcions de gerent el passat mes de novembre. Tal com s'especifica, és una situació que «no és nova» i que s'ha vist agreujada «amb la pandèmia, canvis normatius, amb la consegüent pèrdua i rotació de personal al departament d'administració». En aquest sentit, l'informe subratlla que el Patronat «no pot assumir en l'actualitat la càrrega de treball generada» que corresponen a recursos humans i la contractació pública.

Baixa qualificació del personal

L'informe també remarca que el personal que forma l'estructura administrativa del PMT compta amb una «baixa qualificació tècnica». Alhora, apunta a la impossibilitat de «dotar al Patronat de major personal qualificat». Com a conseqüència, declara que es tracta d'una situació que comporta un «greu col·lapse del departament d'administració» i que no permet complir amb la gestió turística de bona qualitat per la qual va ser creat el Patronat. És per aquest motiu que el PMT demana a l'Ajuntament que sigui el Departament de Contractació municipal el qual assumeixi aquestes tasques i, així, suavitzar la tensió en el funcionament administratiu del Patronat.

Serà el ple el que haurà d'aprovar avui si consideren que el Departament pot assumir aquesta feina o no, encara que en cap cas tindran competències sobre el Patronat. L'informe contempla que, amb l'ajuda de l'Ajuntament, l'organisme autònom podrà «prestar de forma eficient i eficaç les finalitats per les quals es va constituir».

El PP creu que no és la solució

Des del Partit Popular, el qual va estar al capdavant del Patronat de Turisme durant el mandat socialista de Josep Fèlix Ballesteros, han denunciat que aquesta no és la manera de solucionar un problema com amb el que es troba el Patronat. Segons el portaveu del partit a l'Ajuntament, José Luís Martín, «el Departament de Contractació ja va just de feina, no li convé assumir més treball d'altres organismes».

A aquest fet, s'hi suma la manca de recursos econòmics que el consistori està destinant al PMT des de l'entrada d'ERC al govern. «Nosaltres vam arribar a augmentar en un 70% el gruix de la partida que es destinava al Patronat, mentre que el govern actual només ha fet que rebaixar-la any rere any». Per Martín també suposa un inconvenient haver estat tant de temps sense un gerent al càrrec, ja que no ha estat fins aquest mes de gener quan s'ha contractat un de nou després que es destituís l'anterior cap el passat mes de febrer de 2020.

Tal com denuncia el portaveu del PP, el govern de Pau Ricomà està «intentant desmantellar el Patronat de Turisme». «Estan traspassant gestions i deixen d'invertir diners. El govern no creu en el turisme de Tarragona. La ciutat no s'ho mereix, el Patronat s'hauria de potenciar», remarca.

tracking