Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Tarragona arreglarà les voreres de quinze carrers al centre de la ciutat

Es preveu millorar l'accessibilitat de l'espai urbà i eliminar barreres arquitectòniques amb nou paviment i la rebaixa de voreres

Imatge de l'estat d'algunes rajoles a Marquès de Montoliu.

L'Ajuntament de Tarragona arreglarà les voreres de quinze carrers al centre de la ciutatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona reformarà les voreres de quinze carrers del centre de la ciutat. En el marc del Pla d'Actuació de Millora de l'Accessibilitat de Tarragona (PAMAT), el consistori preveu que, en els pròxims mesos, algunes de les vies principals de la ciutat es vegin beneficiades d'una millora en les voreres que les formen. En aquesta primera etapa de la implementació del PAMAT, a Tarragona hi haurà intervencions en un total de quinze vies del centre, on està previst que es millori la pavimentació de les voreres i que es creïn o es millori l'estat dels guals dels passos de vianants. En el cas de les reformes del paviment de les voreres, es faran un total de 80 actuacions en 50 trams d'onze carrers diferents, mentre que s'intervindran en 70 guals d'un total de tretze vies.

En aquesta primera fase, l'Ajuntament actuarà al carrer d'Antoni Rovira i Virgili, l'avinguda de Prat de la Riba, el carrer de Pere Martell, l'avinguda d'Andorra, l'avinguda de Marquès de Montoliu, l'avinguda d'Estanislau Figueres, la plaça de la Imperial Tàrraco, l'avinguda Catalunya, la Rambla Vella, el carrer Reial, l'avinguda de Ramón y Cajal, el carrer de Sevilla, el carrer de la Unió, l'avinguda de la Reina Maria Cristina i el carrer del Doctor Mallafré i Guasch.

Segons la memòria del PAMAT, es tracta d'un projecte prioritari, ja que totes les infraestructures que s'han d'intervenir provoquen una «manca de seguretat i la no accessibilitat d'un espai o element» en el seu estat actual. Per exemple, algunes voreres presenten enrajolats malmesos, una inclinació excessiva i inadequada o els guals de vianants no corresponen amb els passos de vianants, entre molts altres desperfectes.

Millorar l'accessibilitat

L'objectiu del consistori és aconseguir que les voreres de la ciutat compleixin amb la normativa d'accessibilitat que s'exigeix. És per això que, a banda de reparar el paviment i les rajoles de les voreres, l'Ajuntament vol fer un esforç perquè el centre de Tarragona es transformi en un espai molt més accessible per aquelles persones invidents o que necessiten moure's amb cadira de rodes, entre altres mètodes d'ajuda a la mobilitat.

Així, l'administració crearà nous guals per facilitar l'accés als passos de vianants, com ara guals tipus barca –a l'amplada del pas de vianants– o deprimit –indicat per les cantonades–. A més, també volen que s'adapti el paviment de les voreres amb enrajolat tàctil que indica el recorregut a aquelles persones que utilitzen bastó.

L'Ajuntament té previst destinar 190.000 euros, amb IVA inclòs, en aquesta primera fase del PAMAT. El consistori va iniciar el procés d'adjudicació el passat mes de novembre amb la intenció de poder adjudicar-lo aquest mateix gener. Tot i això, l'adjudicació ha quedat deserta perquè l'empresa guanyadora no ha presentat la documentació que li sol·licitaven. Una vegada el consistori hagi aconseguit una empresa per tirar endavant amb el projecte, s'espera que les obres es realitzin en cinc mesos.

Rehabilitació del paviment de Prat de la Riba

D'altra banda, el consistori ha fet pública la licitació per rehabilitar el paviment de la calçada de l'avinguda de Prat de la Riba. Aquesta renovació es durà a terme pel desgast que presenta el paviment i afectarà el tram entre l'avinguda de Ramón y Cajal i la plaça de Ponent. El consistori preveu que aquestes obres durin 21 dies, les quals es realitzaran entre el pròxim mes de març i abril. Segons la licitació, l'Ajuntament destinarà una partida de 65.309,03 euros, amb l'IVA inclòs.

tracking