Diari Més

Societat

El Port de Tarragona adjudica la nova terminal de creuers a Global Ports Holding

El grup gestionarà la terminal durant 12 anys i hi invertirà 5,5 milions d'euros

Una imatge dels dos creuers atracats al Moll de Balears.

El Moll de Balears del Port de Tarragona acull per primera vegada dos creuers simultanisAutoritat Portuària de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona ha adjudicat la nova terminal de creuers a Global Ports Holding Plc (GPH). El grup invertirà fins a 5,5 milions d'euros en la construcció de l'edifici que s'ubicarà al Moll de Balears. L'operador gestionarà la terminal durant els pròxims 12 anys, amb l'opció d'ampliar la concessió sis anys més. El president de l'Autoritat Portuària, Josep M. Cruset, ha afirmat que l'adjudicació suposa un «gran impuls addicional» d'un projecte compartit amb els ajuntaments de Tarragona, Reus i Vila-seca, els agents turístics i les empreses de territori. Després d'una inversió de 30 milions al Moll de Balears, inaugurat l'octubre passat, la infraestructura pot acollir els creuers més grans del món i té una capacitat d'atracament de fins a quatre vaixells, de forma simultània, gràcies a l'increment de la línia d'atracada en 700 metres. A més, s'ha ampliat l'àrea disponible per a les operacions de creuers mitjançant l'esplanada de 40.000 m2del nou moll. L'Autoritat Portuària ha invertit també en el condicionament del moll per a l'electrificació, la qual cosa reduirà significativament les emissions de CO₂ dels creuers atracats.

Un edifici sostenible

Global PortsHoldingés l'operador de terminals de creuers independent més gran del món. El grup construirà unanova terminal de creuers modular d'última generació, que utilitzarà energia solar per garantir la provisió sostenible de les necessitats energètiques de la infraestructura. Segons l'autoritat portuària, aquest edifici també disposarà d'una àrea intermodal per a l'estacionament d'autocars i vehicles que en millorarà la mobilitat de la zona.

El director executiu de Global PortsHolding,EmreSayin, ha assenyalat que l'adjudicació d'aquest contracte és important per la companyia perquè «reforça»la seva presència a la península Ibèrica i la Mediterrània Occidental. «Esperem treballar amb totes les parts interessades per augmentar el trànsit de passatgers a Tarragona de manera sostenible i responsable», tanca.

tracking