La consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, assenyalant el riu Francolí, un dels espais inclosos en el projecte de l'Anella Verda.
ACNActualitzada 27/01/2022 a les 14:02
«És un projecte molt ambiciós i molt important per l'escolta activa i perquè dona resposta a les reclamacions d'entitats ecologistes i de l'opinió pública», ha afirmat la regidora. Miguel confia que obtindran els fons europeus perquè el projecte és «competitiu» i compleix amb els objectius de la convocatòria. Amb tot, diu, que si no aconsegueixen les ajudes europees tindran marcat el full de ruta ambiental per als pròxims anys. «La feina feta és útil en aquest sentit, si tenim el finançament es podrà accelerar i materialitzar les actuacions, estem bastant il·lusionades», ha afegit.
El projecte de l'Anella Verda recull diverses actuacions en diferents ecosistemes. A tall d'exemple, un dels més rellevants és la renaturalització del riu Francolí. Entre les accions en aquest àmbit s'inclou la restauració dels hàbitats del riu, l'eliminació extensiva de nuclis de canyars, la reconfiguració dels endegaments de la llera aigües avall del pont de l'N-340 i l'arranjament del tram de camí de l'Anella Verda entre el Parc del Francolí i el Parc eco-històric del Pont del Diable.
A la desembocadura del riu Gaià es farà una altra de les actuacions. En aquest espai natural es plantegen treballs d'excavació de noves llacunes litorals sobre el marge esquerre del riu i es delimitaran les zones dunars, que influiran positivament en l'establiment d'àrees-nucli per a la preservació de la fauna i flora aquàtica i semiaquàtica d'aquest espai protegit.
També s'intervindrà a les platges tarragonines, com ara a l'Arrabassada, la Llarga o a la punta de la Móra de Tamarit. En aquests punts es pretén recuperar les reserves de dunes i lluitar contra les espècies invasores, així com instal·lar ancoratges ecològics dins l'Espai Natural Protegit de la Punta de la Móra. Així mateix, també es vol renaturalitzar la platja del Miracle i una de les accions més destacables serà la demolició de la plataforma de formigó.
Miguel ha explicat que el projecte també inclou la naturalització de la llacuna del Parc de l'Anella Mediterrània, el foment de la biodiversitat al Parc de Sant Pere i Sant Pau i la restauració d'espais forestals erosionats en l'entorn del Pont del Diable, entre altres intervencions. A banda, es constituirà el Consell Municipal del Medi Ambient de Tarragona, que serà l'òrgan que «fiscalitzarà» les accions ambientals i vetllarà pel compliment del pla de governança i de participació. Segons Miguel, la seva constitució serà una de les primeres actuacions que s'implementaran.
L'Ajuntament s'ha acollit a la convocatòria estatal i espera que es resolgui en els pròxims sis mesos. «És una convocatòria que ens serveix per donar resposta a totes les reclamacions de les entitats ecologistes amb qui hem d'anar de la mà; esperem que puguem arribar a bon port», ha dit la consellera.
Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona
977 21 11 54Redacció a Reus: Carrer Llovera, 18. 1r 1a. 43201 Reus
977 32 78 43diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Amb la col·laboració de:
I quan de temps es trigarà en dir que no es pot fer, per passar a un altre projecte que tampoc no es farà. I després dir que han canviat els plantejaments i s'estudiarà un altre projecte que no té res a veure amb l'anterior, i que s'acabarà com els que no s'han fet ni es faran?
Denunciar comentari Respondre. Del Ballesterus en vam acabar farts de tant blablabla, però el Ricomà porta el matexi ritme. Sic transit gloria mundi