Diari Més

Pressupost

Podem es planta en el 'no' i deixa via lliure a Aguilar pel vot al pressupost

El partit lila es ratifica en la negativa als comptes, però la direcció assegura estar cansada i cedeix la decisió final a la portaveu

Imatge d'arxiu d'una assemblea d'En Comú Podem del passat mes d'octubre.

Podem es planta en el 'no' i deixa via lliure a Aguilar pel vot al pressupostGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos mesos de negociacions per aconseguir un vot favorable pel pressupost del 2022, Podem ja està cansat i espera tancar aquest episodi el pròxim dilluns. La voluntat del grup municipal és ratificar-se en el no als comptes que fa setmanes que defensen, però deixaran la decisió del vot final a Aguilar.

Segons han assegurat fonts de la direcció del grup municipal de Podem a Tarragona en declaracions a Diari Més, dilluns se celebrarà una assemblea ordinària, en la qual un dels punts a tractar estarà destinat als comptes tarragonins. Tal com expliquen les fonts consultades, la militància de Podem no està disposada a canviar d'opinió, ja que no han rebut cap senyal d'autocrítica per part del govern sobre la sortida accidentada de la coalició del passat mes de juny, tal com demanaven. Remarquen que no volen donar mans lliures a un govern que no els transmet gens de confiança. A més, denuncien que no reflecteix la realitat sociològica de Tarragona, perquè quan van sortir del govern es va formar un equip totalment independentista.

La direcció del partit lila assenyala al fet que aquesta problemàtica ja els ha ocupat massa temps i que el seu posicionament ja és prou clar. Així, l'assemblea de Podem tornarà a votar en contra d'aprovar el pressupost i acabarà el seu recorregut en el debat de les negociacions.

Tot i la seva negativa, les fonts consultades asseguren que la paraula final en aquest assumpte la té Carla Aguilar. Confessen que respectaran la decisió que la portaveu municipal prengui, sense fer perillar la continuïtat de la coalició.

D'aquesta manera, Aguilar es troba amb via lliure i tindria més llibertat a l'hora d'agafar el camí del , tal com va decidir des d'un inici la militància del seu partit.

Responsables: govern i PSC

Podem ha volgut denunciar que s'està posant l'ull massa a sobre d'En Comú Podem en el debat pel pressupost quan realment ells formen part dels partits minoritaris al plenari. La direcció del partit remarca que la responsabilitat d'aprovar els comptes pel 2022 no és d'Aguilar, sinó del govern d'Esquerra i del Partit Socialista. Segons relata, el PSC és el grup més gran de l'oposició i que, per aquest motiu, també té molta responsabilitat.

Alhora, Podem assenyala al govern per demanar-li ser més coherents. El grup es pregunta que si tan important són els comptes pels membres de l'administració, com és que no convoquen un plenari per intentar tirar endavant ja amb el pressupost. De fet, la direcció els conviden a aventurar-se com el govern de Lleida i intentar aconseguir una moció de confiança.

La pròrroga no és cap daltabaix

Podem remarca que tenir el pressupost prorrogat no és cap daltabaix. Expliquen que hi ha institucions que han estat anys amb els comptes prorrogats i mai cap país s'ha aturat i que, per tant, Tarragona continuarà funcionant. A més, des del partit tenen la percepció que el govern ja ha assumit que el pressupost del 2022 no s'aprovarà i que quedarà prorrogat. Ho justifiquen amb el primer modificatiu de crèdit que s'ha d'aprovar en el ple de demà. En aquesta línia, Podem està disposat a donar llum verda als modificatius de crèdit amb qüestions que creguin adients, ja que no volen paralitzar el funcionament de la ciutat.

tracking