Diari Més

Veïnal

L'AVV Tarragona Centre critica el retard de les obres de Canyelles

L'associació es queixa que la pèrgola que s'havia d'instal·lar a Corsini el passat estiu encara no tingui data d'instal·lació

Els veïns de Tarragona Centre reclamen l'inici dels treballs de transformació de Canyelles.

L'AVV Tarragona Centre critica el retard de les obres de CanyellesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres de l'Associació de Veïns Tarragona Centre estan «farts» de veure com l'Ajuntament de Tarragona «no materialitza cap dels projectes dels voltants del Mercat Central». La seva portaveu, Eulàlia Lozano, ha criticat durament el consistori per «les excuses constants i la manca de veritat» en qualsevol projecte que es dugui a terme a la ciutat, inclosos els que s'han de desenvolupar al voltant del mercat.

Per una banda, l'associació ha criticat el retard en les obres del carrer Canyelles. L'Ajuntament va decidir ajornar els treballs fins després de la campanya de Reis per no afectar els comerciants de la zona després de totes les restriccions implementades arran de la pandèmia de la covid-19 i la conseqüent pèrdua econòmica que això va representar per al sector. A dia d'avui, però, «l'únic que s'ha fet ha estat tancar les terrasses del carrer de Fortuny i Governador González i retirar els contenidors que hi havia al carrer de Canyelles per desplaçar-los fins a la Rambla Nova», apunta Eulàlia Lozano. De moment, explica la portaveu de l'associació de veïns, «no s'ha vist cap màquina ni un sol obrer, però no ens extranya perquè és la tònica general de les obres del voltant del Mercat Central». Segons Lozano, «hi ha massa conflictes polítics a l'Ajuntament entre les diferents forces polítiques i els projectes acaben paralitzats». La líder veïnal considera que els projectes presentats pel consistori estan molt bé «perquè som nosaltres els que donem les idees, però després cal executar-los i aquí és quan la cosa es complica perquè estan pendents de les picabaralles polítiques i no dels projectes». Segons fonts municipals, l'adjudicació de les obres de transformació del carrer Canyelles, amb un termini d'execució de 4 mesos, es publicaran en breu, però no s'ha concretat la data d'inici.

Per altra banda, l'AVV Tarragona Centre ha criticat que la pèrgola que s'havia d'instal·lar l'estiu passat a la plaça Corsini no tingui encara data de col·locació. I és que, segons van apuntar fonts d'Espimsa en el seu moment, el projecte guanyador del concurs d'idees, Umbracle, presentava «algunes mancances en temes de serveis d'emergència i accessibilitat». És per això que l'estudi d'arquitectura que va guanyar el concurs, SEA Arquitectos SLP, està intentant, actualment, aconseguir els informes favorables de bombers i serveis tècnics municipals. Un cop el projecte compti amb aquesta validació, s'hauran de redactar unes bases de licitació perquè una empresa executi les obres. És per això que, ara mateix, des de l'Ajuntament, no s'apunta cap data de properes actuacions ja que s'està pendent de disposar d'aquests informes favorables del projecte. Per a Lozano, es tracta d'una negligència tècnica del consistori per «no redactar unes bases que especifiquin tot el necessari per a dur a terme el projecte». «Ja veurem quants anys triguem a veure la pèrgola instal·lada», comenta la portaveu de l'entitat. «Als veïns de Tarragona Centre, ens prenen el pél i s'inventen justificacions que no ens creiem. La pèrgola és una prioritat perquè, a l'estiu, la plaça és un forn, sense parlar de la part estètica, és una plaça de ciment horrorosa», conclou Lozano.

tracking