Diari Més

Moviment Veïnal

L'Ajuntament instal·la nova il·luminació al costat de la piscina de Riuclar

Es tracta d'una reivindicació amb més de 30 anys d'història que demanava posar llums al camí que separa els habitatges de la zona esportiva

Els veïns esperen que els focus siguin una solució temporal.

L'Ajuntament instal·la nova il·luminació al costat de la piscina de RiuclarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha instal·lat nova il·luminació al camí que separa els habitatges del barri amb les instal·lacions municipals esportives. Es tracta d'una reivindicació que els veïns del barri, conjuntament amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) havien abanderat des de fa més de 30 anys, ja que és una via molt poc cuidada. Va ser la passada setmana que es va col·locar el nou enllumenat amb focus. Tot i això, fins a l'actualitat la zona ha provocat inseguretats entre els residents al llarg del temps.

Es tracta d'un camí de sorra situat entre el carrer B i el carrer C, el qual separa els blocs de pisos de la urbanització amb el pavelló i la piscina municipal. Segons explica Javier Martí, president de l'Associació de Veïns de Riuclar, es tracta d'una reivindicació que els veïns del barri ja demanen des de fa més de 30 anys. Els residents dels habitatges que toquen al camí se sentien insegurs quan es feia de nit, ja que quedava totalment a les fosques. «Els veïns no podien veure qui circulava pel camí, de manera que tenien la inseguretat de no poder conèixer què passava darrere de casa seva. De fet, fa alguns anys, aquells edificis van patir robatoris força sovint i els lladres aprofitaven la foscor per escapar-se», relata el president de l'AV. A més, fa dos anys, la plataforma Dones per Tarragona també va fer-se ressò de la demanda després que es registressin diverses agressions a la zona. «És un camí molt poc cuidat i molt proper als habitatges. Els veïns estan molt contents que per fi hi hagi una mica de llum», explica Javier Martí.

L'actual junta de l'AV fa només un mes i mig que està al capdavant de l'associació. És per aquest motiu que l'arribada d'aquests nous focus els ha alegrat molt. «Cal no oblidar la feina que van fer les anteriors juntes: des de la que va començar amb la demanda fa 30 anys fins a l'última en marxar, que va ser l'encarregada de reunir-se amb l'Ajuntament per demanar els llums que ens han instal·lat ara», aclareix Martí.

Alhora, el president remarca que està pendent de tenir noves reunions amb el consistori per acabar de millorar l'estat d'aquest camí. «Ens agradaria que es pogués asfaltar, que hi posessin una vorera i que l'enllumenat també fos de més bona qualitat que el que han instal·lat ara. Entenem que els focus que han posat ara són una solució temporal i ràpida a la nostra demanda», explica Martí.

Per la seva banda, Alfonso López, president de la FAVT, celebra que l'Ajuntament hagi complert altra vegada amb una de les reivindicacions veïnals. A més, assegura que queda molta feina a fer i que, des de la FAVT, continuaran treballant amb el consistori per resoldre les demandes dels barris tarragonins.

tracking