Diari Més

Urbanisme

L'adaptació del projecte del gimnàs de SPiSP demorarà la seva execució

S'han de corregir alguns aspectes tècnics per complir la normativa actual, ja que la redacció original és de l'any 2011

Imatges del projecte del gimnàs plantejat el 2011.

L'adaptació del projecte del gimnàs de SPiSP demorarà la seva execucióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou gimnàs de Sant Pere i Sant Pau haurà d'esperar una mica més de l'esperat: l'Ajuntament de Tarragona ha publicat la licitació perquè una empresa se n'encarregui de l'actualització de la normativa que contempla el projecte d'aquestes obres, un procés que farà que s'endarrereixi la construcció de les noves instal·lacions. El document original que planteja la idea del nou gimnàs de Sant Pere i Sant Pau es va presentar l'any 2011, quan el govern del PSC ja es va plantejar el projecte que havia de dotar el barri d'aquests equipaments esportius. Com que en el seu moment el projecte va acabar desestimant-se, ha estat el govern de Pau Ricomà el qual ha volgut reprendre l'acció amb aquestes obres. Tot i això, han passat tants anys des de la redacció del document que plantejava la idea original del gimnàs de Sant Pere i Sant Pau –deu anys en total– que ha provocat que el projecte estigui caducat. Algunes de la normativa, en què es fonamenta el plantejament de les noves instal·lacions esportives com ara les relatives a l'estalvi energètic i mediambientals, ja no són vigents.

És per aquest motiu que l'Ajuntament ha iniciat un nou tràmit per licitar el servei que permetrà adaptar el projecte a les normes vigents en l'actualitat. Encara que es tracti d'un pas imprescindible per tirar endavant les obres, aquest fet provocarà un endarreriment important en la data que el gimnàs estarà enllestit.

Més temps de l'esperat

Segons l'anunci de la licitació, les empreses interessades tenen temps per presentar les seves propostes fins al pròxim dia 4 de febrer. A partir de llavors, el consistori es prendrà un temps per a poder adjudicar el projecte a l'empresa guanyadora del concurs públic, després d'haver estudiat totes les ofertes. En aquest cas, s'escollirà el licitador sota «criteri únic relacionat amb els costos», és a dir, amb l'oferta més barata. Tot i això, no serà fins que es formalitzi l'assignació amb la signatura del contracte que l'empresa podrà començar a treballar en l'adaptació del projecte. L'Ajuntament ha establert una durada del contracte de tres mesos, pressupostats amb 18.089,50 euros –IVA inclòs–.

Tenint en compte aquestes condicions, el projecte d'obres del nou gimnàs no es licitaria fins al mes de juliol. La tramitació del concurs públic per l'execució i la seva respectiva adjudicació es repetirà i afegeix temps que endarrerirà la data d'entrega de les noves instal·lacions.

Tenint en compte que, segons han declarat fonts municipals en algunes ocasions, des del consistori tenen previst que les obres tinguin una durada aproximada de deu mesos, es podria donar el cas que el nou gimnàs no estigui operatiu una vegada passades les eleccions municipals del pròxim 2023.

Inclòs al modificatiu de crèdit

El projecte del nou gimnàs de Sant Pere i Sant Pau va ser pressupostat amb 1.507.660 euros, als quals s'hi han d'afegir aquests pocs més de 18.000 euros per l'adaptació de la normativa. Tot i això, els veïns del barri reclamaven que, sense el pressupost aprovat per aquest 2022, les obres perillaven. Malgrat tot, amb els comptes prorrogats, el govern va presentar ahir el primer modificatiu de crèdit, on ja es va incloure el gimnàs de Sant Pere i Sant Pau.

Encara que la comissió informativa va donar llum verda al modificatiu, serà el ple del pròxim divendres el qual haurà de votar de forma definitiva si les obres segueixen en peu.

Imatge del projecte del gimnàs plantejat el 2011.

L'adaptació del projecte del gimnàs de SPiSP demorarà la seva execucióCedida

tracking