Diari Més

Falkon & Firkin, el mar fet música

'Brisa de mar', inclou col·laboracions de Pep Sala, Natxo Tarrés, Pemi Rovirosa o Joan Masdéu

Jordi López, cantant de Falkon & Firkin.

Falkon & Firkin, el mar fet músicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui, 25 de gener, es publica el nou disc de la banda del Bages Falkon & Firkin, Brisa de mar. «És un recull d'històries curtes d'amor, d'estiu, de família, d'amics… Històries en què el temps s'atura, però sempre amb el mar de fons i la brisa a l'horitzó», explica Jordi López, cantant de la banda.

El músic detalla que en aquest nou treball han buscat «noves sonoritats» fins a arribar a una proposta «molt mediterrània». Aquest tint de mar que ho impregna tot es fa evident ja en la portada, que parteix d'una fotografia feta a la Platja de l'Estanyol, un racó idíl·lic de Sitges i molt especial per a Jordi López. També és present en els títols i les lletres de les cançons, però, molt especialment, en el so del disc, on els instruments acústics predominen per sobre de les guitarres distorsionades dels discos anteriors.

Brisa de mar ha estat enregistrat a Sia Studio del Pont de Vilomara, sota la producció artística de Jordi Armengol, productor habitual del grup. En aquesta ocasió, a més, la banda del Bages compta amb les col·laboracions d'artistes destacats com Pep Sala, Cesk Freixas, Natxo Tarrés, Pemi Rovirosa, Dani Flaco, Joan Masdéu, Ferran Gallart, Albert Palomar, Xavier Serrano, Jordi Ribot, Antonio El Remendao, Jos Racero i David Sais. «Molts d'aquests músics són amics de la zona del Bages, persones a qui jo admiro i als quals fa temps que segueixo en els seus projectes», explica el Jordi. «Després», afegeix, «vaig ampliar a la resta de país, amb músics molt reconeguts que han acabat de donar color al disc». Entre aquests, detalla el músic, hi ha Pep Sala, Natxo Tarrés, Pemi Rovirosa o Joan Masdéu. De tots en destaca «la capacitat per portar les cançons a un nivell inimaginable, multiplicant-les per mil amb el seu talent». És el cas del músic reusenc Joan Masdéu, subratlla el Jordi, «que té una trajectòria difícil d'igualar, primer amb Whiskyn's i després en solitari, i que amb la seva veu va aportar a la cançó El passeig de la nostra platja unes melodies i contramelodies que van endolcir molt la cançó».

Brisa de mar començarà el seu camí en els escenaris aquest pròxim mes de febrer, tot confiant que, a partir de la primavera o l'estiu, la música es pugui escoltar en directe ja amb normalitat. En aquest context, subratlla el Jordi, «ens agradaria que hi hagués promotors que confiessin en la nostra proposta, perquè estem convençuts que tenim un molt bon treball per poder-lo presentar».

Falkon & Firkin va néixer l'any 2007 com un projecte personal de Jordi López. A dia d'avui, assegura l'impulsor del grup, «la banda ja està plenament consolidada». El primer avançament del disc va ser Tot anirà bé, un tema que volia ser una crida a mirar la vida amb optimisme. «La resta del treball també respira aquest esperit positiu, tan necessari en el moment que estem vivint. Per això volem que la gent el pugui sentir i disfrutar», conclou el músic.t

tracking