Diari Més

Societat

Els procediments de mediació que acaben amb acord s'incrementen fins al 80% el 2021 a Tarragona

En xifres absolutes, fins a 70 procediments van acabar de manera satisfactòria

Imatge de la roda de premsa celebrada aquest matí sobre el balanç del servei de mediació a l'àrea de l'ICAT durant el 2021.

Els procediments de mediació que acaben amb acord s'incrementen fins al 80% el 2021 a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona (ICAT) ha apuntat que el 80% dels procediments de mediació que han passat pel Servei d'Orientació a la Mediació durant el 2021 han acabat amb acord. La xifra supera el 74% del 2020 i el 70% del 2019. En xifres absolutes, fins a 70 procediments van acabar de manera satisfactòria, per sobre dels 40 de l'any anterior. «Cada cop hi ha més consciència que la mediació és una via efectiva per a la resolució de conflictes», ha indicat la presidenta de la comissió de mediació de l'ICAT, María José Bertomeu. Amb tot, arran de la covid-19 l'any passat hi va haver un descens en el nombre de sol·licituds, que van caure de les 132 del 2020 a les 105 del 2021.

D'altra banda, i segons ha informat el Departament de Justícia, les peticions tramitades pel Centre de Mediació de Catalunya a Tarragona durant 2021 s'han reduït fins els 256 expedients. Durant els dos anys anteriors se'n van registrar 396 i 352, respectivament. Dels casos tramitat pel centre, 200 tenen relació amb l'àmbit familiar –com ara separacions, herències, adopcions o règim de visites, entre altres-, mentre que els 56 restants tenen a veure amb temes civils i de l'esfera del dret privat. La majoria de casos es van gestionar per voluntat de les parts involucrades. De les 159 mediacions finalitzades l'any passat, un 26% dels casos es va tancar amb un acord satisfactori entre les dues parts.

Segons ha recordat el Departament per fer ús d'aquest servei no és necessari haver iniciat cap causa judicial, sinó tenir un conflicte que es vulgui resoldre a través de la mediació. A causa del context sanitari, el servei s'ha actualitzat i s'ha apostat per sessions telemàtiques entre les parts implicades. D'altra banda, enguany s'ha incrementat la partida pressupostària dedicada a aquest servei en 225.000 euros a tot Catalunya i està previst que al llarg d'aquesta legislatura vegi la llum el projecte de llei de prevenció, gestió i resolució de conflictes.

tracking