Diari Més

Universitat

La URV convoca per primera vegada un premi a la millor tesi doctoral en català

Poden optar-hi les persones doctorades per la universitat entre l'1 de gener de 2020 i el 31 de juliol de 2021

Un passadís del Campus Catalunya de la URV, buit, aquest dijous al matí.

Campus Catalunya, URV, coronavirus, classes telemàtiquesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La URV, a través de la Comissió de Política Lingüística de la Universitat, ha convocat per primera vegada els premis Josep M. Pujol i Sanmartín a la millor tesi escrita en català. Aquesta convocatòria pretén prestigiar el català com a llengua de ciència i de recerca i estimular-ne l'ús, segons informen fonts de la mateixa universitat. Poden presentar-s'hi fins al proper 14 de febrer les persones inscrites en un programa de doctorat de la URV que hagin defensat la tesi doctoral entre l'1 de gener de 2020 i el 31 de juliol de 2021. El premi al qual optaran són 1.500 euros en concepte de drets de publicació de l'obra i les tesis guardonades seran incloses a la col·lecció Cum Laude del segell editorial Publicacions URV.

Els premis tenen dues modalitats, de l'àmbit de les ciències socials i humanitats i de les ciències experimentals i de la salut, i accepten tesis que poden ser o bé escrites íntegrament en català, amb menció internacional o sense, o bé un compendi d'articles en què estiguin escrits en català com a mínim la introducció, els objectius, la discussió i les conclusions.

Els premis duen el nom de Josep M. Pujol i Sanmartín (1947-2012) en homenatge a aquest professor i investigador del Departament de Filologia Catalana de la Universitat. El seu àmbit de recerca es va centrar en l'escriptura tipogràfica, la literatura catalana medieval i el folklore.

Les bases dels premis es poden consultar al web de Llengües URV. La nova convocatòria s'emmarca dins del Pla de política lingüística de la URV.

tracking